Attent Zorg en Behandeling maakt werk van duurzaamheid

Foto: Attent Zorg en Behandeling

DOESBURG/RHEDEN – Attent Zorg en Behandeling heeft in 2018 de Green Deal Zorginstellingen ondertekend, daarmee staat milieu en duurzaamheid hoog op de agenda.

Een goed moment nu landelijk de thema’s energie, van het gas af en besparen op grondstoffen volop in de belangstelling staan.

Bronzen niveau Milieuthermometer Zorg

Attent heeft afgesproken om binnen twee jaar na ondertekening flinke stappen te hebben gezet op het gebied van milieubesparende maatregelen. De ambitie is om voor de hoofdlocatie het bronzen niveau van de Milieuthermometer Zorg te behalen. De opgedane kennis zal organisatie-breed worden ingezet.

De Milieuthermometer Zorg

De Milieuthermometer Zorg is een milieumanagementsysteem waarmee Attent een duurzame bedrijfsvoering stimuleert, door het uitvoeren van tenminste 65 milieumaatregelen zoals energiebesparing. De Gemeente, de Omgevingsdienst Regio Arnhem en Milieuplatform Zorgsector ondersteunen Attent hierbij.

Lees ook:

Over Attent Zorg en Behandeling

Attent Zorg en Behandeling levert diensten op het gebied van zorg en behandeling aan vooral ouderen in de regio’s Doesburg, Dieren, Rheden, Velp, Arnhem en Elst. Attent doet dit vanuit twaalf locaties, als ook bij de mensen thuis via Attent Zorg Thuis. Attent vindt dat mensen, ook als ze ouder worden, zo lang mogelijk thuis moeten kunnen blijven wonen. Door de ontwikkeling van het aanbod draagt Attent daaraan bij. Ook biedt Attent een goede plek aan cliënten die zich door hun ziekte op een manier gedragen die moeilijk past bij andere cliënten. Bij Attent spannen ongeveer 1.200 medewerkers en 700 vrijwilligers zich in om aan meer dan 1.200 cliënten zoveel mogelijk maatwerk te leveren, met als doel de kwaliteit van leven van de cliënt te ondersteunen op een manier die bij de individuele situatie van de cliënt past.