Doesburg zoekt nieuwe kinderburgemeester

Foto: gemeente Doesburg

DOESBURG – Sinds 2018 heeft Doesburg een kinderburgemeester. De benoeming is voor één jaar. Daarom zoekt de gemeente in de eerste weken van januari van 2019 een nieuwe Kinderburgemeester.

Burgemeester Loes van der Meijs gaat in deze weken alle basisscholen in Doesburg langs om uitleg te geven en kinderen te enthousiasmeren voor het ambt. Daarna kunnen kinderen solliciteren.

Functie:

De kinderburgemeester ondersteunt de burgemeester bij officiële evenementen zoals de opening van de Doesburgse Kermis, Sinterklaas, de kerstmarkt en meer. Ook is er regelmatig overleg met de echte burgemeesters over wat belangrijk is voor kinderen in Doesburg.

Voor kinderen uit groep 7
Doesburg zoekt een kind dat op dit moment in groep 7 zit en het belangrijk vindt om op te komen voor de belangen van kinderen. En het natuurlijk leuk vindt om mensen te ontmoeten.

Sollicitatieprocedure
De functie van kinderburgemeester is een serieuze taak. Daarom gaat er een sollicitatieprocedure vooraf aan de benoeming. Uit alle aanmeldingen worden een paar kinderen gekozen die uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek met de burgemeester en twee gemeenteraadsleden. Dit vindt plaats op woensdagmiddag 6 februari. Na deze gesprekken kiezen zij een kinderburgemeester.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 28 februari vindt de benoeming plaats, voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering.

De burgemeester bezoekt op de volgende dagen de volgende scholen:

  • Woensdag 9 januari de Anne Frank Montessorischool
  • Woensdag 9 januari de Openbare Basisschool de Horizon, locatie stad
  • Donderdag 10 januari de Openbare Basisschool de Horizon, locatie De Ooi
  • Donderdag 10 januari de Openbare Basisschool De Wetelaar

(Bron: gemeente Doesburg)