Forever 27 in Gasthuiskerk Doesburg

Foto: PR-Poel-V-Ligten

DOESBURG – Op zondag 13 januari om 15.00 uur herleven in Gasthuiskerk Doesburg legendarische namen als Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison.

Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten vertellen de verhalen achter de muzikanten. Die verhalen en de muziek zijn de bouwstenen van een inspirerend theaterconcert.

Forever 27 gaat over de legendarische groep muzikanten die overleden op 27-jarige leeftijd. Rond 1970 waren dat Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison. Later kwamen daar artiesten bij als Kurt Cobain, Amy Winehouse en Jeff Buckley.

Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten toeren met songs van ‘De club van 27’ door Nederland. Forever 27 is een uniek concept; klein qua bezetting, maar muzikaal groots. Nooit eerder is de muziek van de 27 club op deze wijze in het theater gebracht. Door de intieme ambiance, de verhalen die worden verteld, het prachtige subtiele gitaarspel en de soulvolle zang is Forever 27 een blijvende herinnering en een hommage aan de fantastische musici die te vroeg afscheid namen en daarmee altijd jong blijven!

Erwin van Ligten werkte met artiesten als Bertus Borgers, Barry Hay, George Kooymans, Herman Brood en Jan Akkerman. Hij is producer en maakte ook 3 soloalbums. De Volkskrant noemde hem de Nederlandse Ry Cooder. Singer-songwriter en stemactrice Beatrice van der Poel zong in de jaren negentig samen met haar zus Vera in de band Beeswamp en maakte daarna een geslaagde overstap naar het theater. Haar voorstelling Electric Lady werd zeer goed ontvangen door de pers met 4-sterren recensies in Het Parool en De Volkskrant.

Zondag 13 januari, 15.00 uur. Toegang € 15,00. Tickets via de website.