De ongeëvenaard Winterreise van Schubert

Foto: Marc Pantus

DOESBURG – Schuberts Winterreise is een meesterwerk dat elke keer opnieuw andere en nieuwe inzichten biedt, zowel voor de luisteraar als voor de uitvoerders. Op zondag 16 december leren de bezoekers vanaf 15.00 uur in de vierentwintig delen een mens kennen die een poging doet zijn bestaan te beschrijven en te doorgronden.

Reis mee met Marc Pantus en Daan Boertien en de romantische hoofdpersoon van deze ongeëvenaarde cyclus, en ervaar emoties die alleen maar uit de handen kunnen komen van een begaafd dichter en weergaloze componist.

Na een opleiding als beeldend kunstenaar studeerde Marc Pantus zang in Utrecht, Den Haag en Chicago. Daan Boertien studeerde piano bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam. In Gasthuiskerk Doesburg brengt dit duo Schuberts fameuze liederencyclus Winterreise. Pantus trad op met gerenommeerde ensembles als De Nationale Opera, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Nederlands Kamerorkest, de Nederlandse Bachvereniging, het Asko|Schönberg-ensemble en het Royal Philharmonic Orchestra.

Boertien studeert op dit moment bij Liedgestaltung aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg, bij de famueze Duitse liedspecialist Burkhard Kehring. Hiervoor ontving hij een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Oscar und Vera Ritter-Stiftung Hamburg. In 2010 was Boertien prijswinnaar van het Prinses Christinaconcours en in 2011 ontving hij tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen een Honorary Award for Outstanding Musicianship.

Zondag 16 december 15.00 uur. Toegang € 15,00. Tickets via de website.

Kijk voor meer informatie op www.gasthuiskerkdoesburg.nl

Daan Boertien