Improvisatietheater in het Alzheimercafé

Foto: Gasthuiskerk Doesburg

DOESBURG – Op dinsdag 20 november om 19.00 uur tonen Annemarie Troost en Yvonne Ribbink door middel van improvisatietheater situaties uit het dagelijks leven met Alzheimer.

Ze laten zien hoe je met een andere manier van kijken en reageren de kwaliteit van leven van mensen met en zonder dementie kunt verbeteren. Deze informatie- en ontmoetingsavond over dementie is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het omgaan met dementie.

In Alzheimer Cafés, trefpunten en theehuizen komen mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden samen om tijdens informele bijeenkomsten informatie ideeën en ervaringen uit te wisselen over dementie. Het Alzheimer Café is in 1997 bedacht door dr. Bère Miesen, de klinisch psycho(geronto)loog die als een van de eersten de schijnwerpers liet schijnen op mensen met dementie en hun naasten. Het idee achter het Alzheimer Café is helder: niet alles is online of vanuit een boek of cursus te leren. Soms heb je gewoon behoefte aan persoonlijk contact met mensen die weten waarover het gaat. In een veilige omgeving en prettige sfeer leer en profiteer je van elkaars ervaringen, kennis en kunde.

De avond wordt georganiseerd door  Alzheimer Nederland afdeling Oost-Gelderland, Attent Zorg en Behandeling, Buurtzorg en STMG.

Dinsdag 20 november, 19.00 uur. Inloop vanaf 18.45 uur. Toegang gratis.

Kijk voor meer informatie op www.gasthuiskerkdoesburg.nl