Expositie en veel muziek tijdens Culturele Zondag

Foto: www.culturelezondagdoesburg.nl

DOESBURG – Tijdens de Doesburgse Culturele Zondag biedt Gasthuiskerk Doesburg vanaf 12.00 uur exposities, live-muziek en culturele verrassingen. De live-muziek start om 14.30 uur. De toegang is gratis. Er is op 4 november geen stadsvertelling.

Slavica Sekuloski exposeert op 4 november stillevens, landschappen en portretten in olieverf en acryl. Het gevoel van schilderen is voor Sekuloski belangrijk. Schilderijen ontstaan in een moment van blijheid, opwinding en verlangen, zodat het gevoel van emoties van binnen – eruit gaat.

‘Liedjes over het leven, maar geen levensliederen’; het Duivens-Arnhemse trio PaGeRo is op 4 november te gast op het Open Podium in Gasthuiskerk Doesburg. Percussionist Paul Welsing, zanger Geert Hermans en gitarist-zanger Roger Nusselein brengen hun Nederlandstalige programma ‘Mooie liedjes.’

Marko Poucki woonde ruim 20 jaar in de stad Groningen en streek daarna neer in het Drentse Zuidlaren. Bewapend met niet meer dan een dromerige geest, een pen en een klein schrijfblokje, ontvouwen zich zijn verhalen en zijn liedjes. Een piano, een microfoon en de spot kan aan… Zijn muziek laat zich vangen ergens tussen luisterlied en Nederpop, geïnspireerd door o.a. Ramses Shaffy, Stef Bos en Frank Boeijen.

Programma

  • 12.00 – 17.00 uur – Expositie Slavica Sekuloski
  • 14.30 uur – Open podium met  o.a. TrioPagero, Marko Poucki
  • 15.00 uur – Prijsuitreiking 100-jarige Nederlandse Klokkenspelvereniging door burgemeester Loes van der Meijs.
  • 15.15 uur – Vervolg Open podium

Kijk voor meer informatie op www.gasthuiskerkdoesburg.nl en op: https://www.culturelezondagdoesburg.nl/