Ubbink Doesburg Jazz 2018 is helemaal gratis!

Foto: Doesburg Jazz

DOESBURG – Met nog ruim drie weken te gaan draait de organisatie van Ubbink Doesburg Jazz op volle toeren. Alle bands zijn gecontracteerd, het programma ligt bij de drukker.

25 gratis jazzconcerten op 8 podia

De editie in 2018 van dit kleine maar fijne jazzfestival in Oost-nederland biedt op zaterdag 10 en zondag 11 november 25 gratis jazzconcerten op 8 podia, in een groot aantal muzikale stijlen, en tegen de backdrop van een van de mooiste steden van Nederland. Alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Doesburg Jazz

Een breed scala aan jazz- en aanverwante muziekstijlen

De organisatie van deze tweede editie borduurt voort op het fundament dat is gelegd door cornettist en jazzlegende Robert Duis. Met de ondersteuning van hoofdsponsor Ubbink zijn in 2018 muzikanten en bands vastgelegd die een breed scala aan jazz- en aanverwante muziekstijlen spelen.

 

Jazz, Jazz en nog eens Jazz

De bands en de artiesten van Ubbink Doesburg Jazz 2018 bestrijken muziekgenres die uiteenlopen van de klassieke stijl van Adrian Rollini tot de folk-jazz van Bernard Brogue en van de latin van Guido Scope tot de originele Mulligan en Baker sound van Jeru’s Bakery.

Doesburg JazzBrand New Bag zoekt de grenzen op tussen soul, swing en jazz, de Underdogs spelen de ‘Bluest Blues’ en Hein de Jong’s Triophone betovert elke toehoorder met zijn vibrafoon. En dat is nog maar een deel van het programma!

Doesburg Jazz biedt twee dagen lang jazz en geïmproviseerde muziek in veel stijlen, genres en tradities. Met voor iedereen die wil luisteren iets moois. Of, in de woorden van John Coltrane: ‘ You can play a shoestring if you’re sincere.’

Ubbink Doesburg Jazz is helemaal gratis!

Doesburg Jazz

Kijk voor het volledige programma, bands, tijden en podia op www.doesburgjazz.nl.

Doesburg Jazz