Gelderse sportclubs kunnen duizenden euro’s besparen op hun energierekening

Foto: Foter.com

REGIO – Sportclubs kunnen gemiddeld €7.000 per club per jaar besparen op hun energierekening. Dat toont de succesvolle pilot van De Groene Club met 30 sportclubs aan.

De Groene Club is per 27 september 2018 opengesteld voor aanmeldingen van álle voetbal-, tennis- en hockeyclubs in de provincie Gelderland. Zij kunnen nu ook deelnemen en geld en energie besparen!

Een volle clubkas en lage broeikas

De energierekening is vaak 1 van de grootste kostenposten voor een sportclub. Het verduurzamen van sportcomplexen zorgt voor een lagere energierekening. En daarmee een duurzamere financiële situatie van sportclubs. We helpen het klimaat er ook mee! Een mooie win-win situatie dat wordt bevorderd door het project De Groene Club. De Groene Club is een initiatief van de voetbal-, hockey- en tennisbonden met provincies Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland.

Wat doet De Groene Club?

De Groene Club geeft inzicht in de huidige energiesituatie. Ze stellen samen met de vereniging een plan van aanpak op en denken mee met financiële oplossingen. Voor veelvoorkomende maatregelen zoals zonnepanelen en ledverlichting, heeft de Groene Club de beste deals geselecteerd. Micha Rots, projectleider van De Groene Club legt uit: ‘De beste deal is een combinatie van kwaliteit, prijs, service, leveringszekerheid en ervaring van uitvoerende installateurs. Verenigingen hoeven niet zelf op onderzoek uit. Het uitgangspunt van De Groene Club is het ontzorgen van verenigingen naar een duurzame sportaccommodatie.’

Gelderse voetbal-, tennis- en hockeyclubs – doe ook mee!

De Groene Club is geopend voor alle voetbal-, tennis- en hockeyclubs in de provincies Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland! Deelnemen? Meer informatie vindt u op degroeneclub.nl.

De provincie als supporter

De Groene Club draagt bij aan de ambitie van de provincie om in 2050 energieneutraal te zijn. Daarom is Provincie Gelderland partner en supporter van De Groene Club. De provincies Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland stelden subsidie beschikbaar voor 3 jaar ten behoeve van de opstartfase subsidie en gaven samen met de sportbonden het programma vorm. Ook financieren de provincies (een deel van) de energiescan bij de verenigen die meedoen aan de Groene Club.

Lees hier het verhaal van voetbalvereniging Ruurlo over hun positieve ervaring met De Groene Club en hun investeringsplannen.