Spoedreparatie oorzaak verkeerschaos IJsselbrug Doesburg

Foto: www.bereikbaargelderland.nl

ELLECOM/DOESBURG – Een spoedreparatie was de oorzaak van de verkeerschaos woensdagmiddag bij de IJsselbrug in Doesburg. Vanaf Velp stond verkeer op de A348 vast tot aan de IJsselbrug op de Ellecomsedijk (N317).

Als gevolg van een dodelijk ongeluk, een paar weken geleden op de IJsselbrug, moet er een spoedreparatie aan de brug gedaan worden. Volgens de provincie is dat ook de reden dat het niet gecommuniceerd kon worden met de weggebruikers. Ook had de provincie niet verwacht dat het zo druk zou worden.

De werkzaamheden zullen ook op donderdag en vrijdag nog plaatsvinden, de provincie denkt door meer verkeersregelaars in te zetten het verkeer sneller door te kunnen laten stromen. De wegwerkzaamheden duren volgens een woordvoerder van de provincie, nog zeker tot vrijdagochtend 06.30 uur.

En daarmee is het leed nog niet geleden, vanaf vrijdag staan er nieuwe asfalteringswerkzaamheden gepland vanaf vrijdagavond 19.00 uur tot en met zaterdag 20.00 uur. En van maandag 1 oktober 07.00 uur tot en met vrijdag 5 oktober 17.00 uur worden de parallelwegen en fietspaden langs de weg aangepakt, wat wederom tot verkeershinder kan leiden.

De provincie Gelderland raad aan om de website Bereikbaar Gelderland te checken voor de laatste stand van zaken, want het wordt niet uitgesloten dat de werkzaamheden uitgesteld worden en op een ander moment plaats zullen moeten vinden.

(Bron: Omroep Gelderland)