Tweede Doesburgse Kadedag afgelast door slechte weersomstandigheden

DOESBURG – De organisatie van de Doesburgse Kadedagen heeft helaas besloten de Kadedag van zondag 23 september met het gehele programma af te lasten vanwege de slechte weersomstandigheden.

“Heel jammer! Zaterdag zijn er gelukkig toch 25.000 bezoekers geweest die genoten hebben van de markt, muziek, eten, drinken en activiteiten. Ook de modeshow was een groot succes.”

Op de kadedag van zaterdag stonden weer veel kramen met streekproducten, maar werden ook handgemaakte spullen, schilderijen, kunstvoorwerpen en kleding te koop aangeboden. Diverse modewinkels gaven samen enkele modeshows op de catwalk. Op het sportpodium waren demonstraties van verschillende sportorganisaties.

Voor de kinderen waren op de benedenkade een springkussen en draaimolen neergezet en kon men met eigengemaakte bootjes van de bovenkade naar de benedenkade varen via een waterval.

Helaas gaat de badeendenrace ook niet door

Verschillende organisaties presenteerden zich in hun kraam waar men inlichtingen kon krijgen of lid kon worden. Bij de Rotaryclub kon men een lot kopen waarmee een unieke genummerde badeend de 23ste meedoet met de badeendenrace. De badeenden zouden zondag om 16.00 uur ter water gelaten worden om via de stroming van het water naar de finish te drijven.

De 20 snelste badeenden stonden gelijk aan mooie prijzen, die onder toezicht van burgemeester Loes van der Meijs en een Notaris uitgereikt zouden worden. De organisatie van de badeendenrace is nog op zoek naar een eventuele oplossing.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.