Ruim 2500 deelnemers doen weer mee met de Posbankloop 2018

Foto: rheden.nieuws.nl

REGIO – Op zondag 30 september wordt de 24ste editie van de Posbankloop georganiseerd. De hardlopers kunnen kiezen uit twee afstanden, namelijk de 6 en de 15 kilometer.

Het parcours van de Posbankloop is een van de mooiste van Nederland en de hardloopwedstrijd trekt deelnemers vanuit het hele land.

Lokale jeugdtalenten

Dit jaar wordt er extra gefocust op lokale jeugdige talenten zoals Jasmijn Lau, Roos Blokhuis en Wesley Mols. Voor deze jeugdige toppers is een speciale atletentent bij de start zodat ze zich optimaal kunnen voorbereiden op de wedstrijd.

De start van de Posbankloop is uniek

Deelnemers starten op de Rozendaalselaan door een levensgrote Tijgerkop. Daarna volgt er een schitterend parcours met verrassend veel hoogtemeters. De Emmapiramide wordt tijdens de Posbankloop omgedoopt tot de Muur van Aalbers. Er is een tijdmeting op de steilste klim van de Posbankloop over een segment van 500 meter.

Bij de finish worden de lopers toegejuicht door duizenden toeschouwers en ook dit jaar wordt er weer een tribune geplaatst. Bij de finish is een Horecaplein met picknicktafels en zorgt een DJ voor opzwepende muziek.

COOP Kidsrun Posbankloop 2018

COOP Kidsrun

Voor 250 jeugdige lopers wordt de COOP Kidsrun georganiseerd waarbij er gekozen kan worden tussen respectievelijk 500m of 1000m. Natuurlijk krijgen de lopertjes een startnummer, mogen ze door de Tijgerkop rennen en ontvangen ze een Posbankloop medaille.

Programma zondag 30 september 2018

  • 12:15 uur: Kidsrun warming up met aansluitend de 500m
  • 12:30 uur: Kidsrun warming up met aansluitend 1000m
  • 13.00 uur: Start 6 km wedstrijdloop
  • 14:00 uur: Start 15 km wedstrijdloop

Kijk voor meer informatie op: http://www.deposbankloop.nl/

Vragen? [email protected]

Interessante weetjes:

  • 2500 deelnemers, 34% loopt de 6km, 66% loopt de 15km,
  • Meest voorkomende mannennaam is Jan (28x)
  • Meest voorkomende vrouwennaam is Sanne (13x)
  • Meest voorkomende achternaam is Janssen (22x)