Wist u het al? Kinderen reizen in september gratis met het OV!

Foto: ervaarhetov.nl

REGIO – Lekker even ontspannen samen met de kids? Echt tijd voor elkaar. Dat heb je als je voor de bus of trein kiest in plaats van de auto.

Een dagje met het OV is vaak een hele beleving voor kinderen. In september mogen kinderen zelfs gratis mee in de bus of regionale trein.

De hele maand september reizen kinderen gratis in de bussen en regionale treinen in Gelderland, Overijssel en Flevoland (behalve Almere en Lelystad). Per betalende passagier van 18 jaar of ouder mogen er maximaal drie kinderen tot en met 11 jaar gratis mee.

Bestel je gratis e-ticket

Via www.ervaarhetov.nl of de Ervaar het OV-app kunnen mensen hun gratis e-ticket bestellen. Zo kunnen ouders en grootouders gemakkelijk met de kids in het OV stappen. Het e-ticket is geldig op werkdagen na 9 uur en in het weekend de hele dag en is de hele maand onbeperkt te bestellen. Op de website zijn ook leuke tips te vinden voor reizen met kinderen in het OV.

Ervaar het OV

Ervaar het OV biedt regelmatig kortingsacties voor het openbaar vervoer. De provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland en vervoerders Arriva, Blauwnet, Breng, Connexxion, OV Regio IJsselmond, Syntus Gelderland, Syntus Overijssel en Twents hebben de handen ineengeslagen om voordelige acties en OV-abonnementen aan te bieden. Zo kunnen mensen het OV op een laagdrempelige manier ervaren en voordelig met de bus en trein reizen.