Veel activiteiten bij Komdersuut

De pinkster picknick was een heerlijk feest wat precies de sfeer van Komdersuut weer geeft
Foto: Komdersuut

DOESBURG/ANGERLO –¬†Komdersuut? Een Achterhoekse uitdrukking die u uitnodigt er even uit te komen. Een aantal mensen uit Angerlo en omstreken, Andr√© Bikker, Lida Clasener, Trudy van Herwaarden en Erika Klooster, wil deze uitnodiging graag handen en voeten geven.

Zij werken aan een plek waar generaties elkaar ontmoeten, iedereen terecht kan en waar plek is voor een inhoudelijk gesprek en inspiratie. De voormalige pastorie, Dorpsstraat 33 te Angerlo, is sinds april voor dit doel beschikbaar gesteld door de eigenaar van het pand, de PKN gemeente te Angerlo-Doesburg.

Donderdag open

Elke donderdag zijn ze geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Er is koffie of thee, limonade en zeker ook een praatje. Er wordt gewerkt in het pand door vrijwilligers. Er staat een ruilbibliotheek, een spelletjestafel, er worden aan de stamtafel plannen gemaakt om activiteiten te organiseren voor jong en oud.

U kunt uw eigen lunchpakketje (de keuken is nog niet klaar) mee nemen, Komdersuut zorgt voor verse koffie.
Meedenken en/of doen is bijzonder welkom, om te klussen, koffie te schenken, schoon te maken, boeken te sorteren of wat dan ook. In het komende jaar hopen zij op meer dagen open te zijn, bijvoorbeeld als de Galluskerk geopend is tijdens exposities.

Klusdag

Voor het verder realiseren van deze plek moet er natuurlijk nog veel gebeuren. Op elke tweede zaterdag van de maand is er daarom een klusdag van 9.00 tot 15.00 uur. Dat is op 11 augustus 2018. Hier bouwen ze samen aan een thuis. U bent van harte welkom.

Voor lekker eten en drinken wordt gezorgd. Men helpt elkaar op weg, dus ze zoeken ervaren klussers, schilders, maar ook mensen die het graag leren of willen proberen. Als u een paar uurtjes over hebt om dit maatschappelijke project vooruit te helpen, heel graag! Hier bouwen ze samen aan een sfeervolle ontmoetingsplek voor verschillende doeleinden.

Bidden voor vrede

Naast bovenstaande activiteiten organiseert Komdersuut elke vrijdag van 12.30 tot 12.50 uur het Coventry gebed. Dit gebed voor vrede en verzoening wordt over de hele wereld gebeden. Het wil een tegengeluid zijn bij oorlog en geweld, bij wonden van de geschiedenis, bij niet geaccepteerde verschillen van mening.

Een tegengeluid door te bouwen aan een cultuur van vrede. Elke plek waar dit gebed plaatsvindt, is getekend door oorlog of geweld. Er zijn verspreid over 45 landen ruim 200 plekken waar gebeden wordt, vaak op vrijdagmiddag (www.coventryberaad.nl).

Toekomst

Er is subsidie toegekend voor de komende drie jaar. Daarmee is er veel ruimte om verschillende projecten uit te werken. Het doel van de activiteiten is een plek bieden voor ontmoeting en inspiratie, waar generaties elkaar ontmoeten. Er komt bijvoorbeeld een werkgroep voor het inrichten van het buitenterrein, waarbij duurzame materialen, vogelvriendelijke inrichting en bewust plek voor insecten een rol spelen.

Er zijn gesprekken met basisschool de Trompetter over samenwerken in een schoolmoestuin. Met de opbrengst hopen zij volgend jaar enkele maaltijden te kunnen klaarmaken. Waarbij tuinieren, koken en eten generaties verbindt. Op bepaalde dagen wil de groep Komdersuut een kleine lunchkaart aanbieden, zodat u voor een uitsmijter of kopje koffie met appeltaart binnen of op het terras kunt plaatsnemen.

In de ruimte van de ruilbibliotheek koopt u een handgemaakte schort als cadeautje, waar u ook nog werkervaringsplekken mee ondersteunt. Een droom is een overdekt podium op het terrein, waar ook een buitenfilm of muziekconcert kan klinken.

Komt u kijken of meedoen?

Komdersuut heet u van harte welkom! Juist in deze maanden, als u wel vrij bent, maar niet ver weg op vakantie. Ze zijn de hele zomer op donderdag open, en organiseren regelmatig extra activiteiten voor jong en oud. Tenzij anders vermeld op basis van een vrijwillige bijdrage.

Denkt u bijvoorbeeld aan waterijsjes maken, naai je eigen schort, spelletjes middag of de familiefilm. Ziet u in bovenstaande activiteiten iets waarvoor u zich wel wilt inzetten of blijft u graag op de hoogte? www.komdersuut.nl, of mail [email protected].