Finn en Liselotte als eerste door de open tunnelbak in Dieren

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – Op zondag 10 juni vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur organiseert provincie Gelderland in samenwerking met de gemeente Rheden en de aannemer van Traverse Dieren ’een kijkje in de open tunnelbak (de nieuwe N348) en de P+R voorziening (garage) voor het publiek.

Finn uit Dieren (9) en Liselotte uit Ellecom (9) zijn de eerste kinderen die op 10 juni om 10.00 uur een kijkje mogen nemen.

Programma

Iedereen wordt ontvangen voor de start van de wandeling bij Het Rhedens aan deDoesburgsedijk 7 in Dieren. De school heeft haar terrein beschikbaar gesteld voor het stallen van de fiets. Vanaf daar bereikt iedereen de looproute. De parkeergarage is op die dag ook te bekijken.

Er is echter maar één route, die iedereen moet volgen. De routes en aanvullende informatie staan uiterlijk woensdag 6 juni op www.traversedieren.nl

Er is ook een sfeerimpressie van de ochtend op zondag 10 juni. Deze is vanaf 12.00 uur te zien via de website te zien. www.traversedieren.nl.

Wat is belangrijk?

De wandeling kan uitsluitend lopend, of eventueel met een buggy als kleine kinderen meegaan. Dit in verband met de veiligheid op de bouwplaats. Er zijn voldoende begeleiders aanwezig, en er is ook EHBO.

Op 16 juni wordt de open tunnelbak opengesteld voor het verkeer.

Toiletten beschikbaar

Er wordt iets te drinken uitgedeeld én er zijn voldoende openbare toiletten beschikbaar. Het informatiecentrum is niet geopend voor publiek tijdens deze dag, aan de Spoorstraat 50. Het startpunt is voor iedereen Het Rhedens.Kom niet met de auto

De provincie roept nadrukkelijk iedereen op om met de fiets, lopend, met de bus of trein te komen. Aan de noordzijde van het NS-station kan de fiets geparkeerd worden. Er is geen ruimte voor het parkeren van de auto in Dieren. De beschikbare parkeerplaatsen zijn alleen bestemd voor personeel en begeleiders van de dag.

Traverse Dieren

In Traverse Dieren werken provincie en gemeente aan het verbeteren van de doorgaande weg zodat er minder files komen. Het gehele gebied rond het station wordt verbeterd en veiliger gemaakt. Dit heeft een grote impact op Dieren en de inwoners en betekent ook voor automobilisten dat zij zich moeten aanpassen. Tot aan de zomer 2018 moeten weggebruikers gebruik maken van alternatieve routes. En dat is soms even wennen. De provincie en de gemeente werken nauw samen om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken. Werken aan de weg kan echter niet zonder verkeershinder. Wegwerkzaamheden zijn altijd van tijdelijke aard. Je houden aan de alternatieve routes betekent bijdragen aan verkeersveiligheid en, verminderen van hinder voor de omgeving.