Presentatie scholenproject ZOOM!

Foto: ZOOM!

DOESBURG – Muziek gaat eigenlijk, zeker tijdens zo’n aantrekkelijk festival als ZOOM!, altijd samen met educatie. Dit heeft alles te maken met nieuwsgierigheid bij velen om te leren van al het schoons dat grote componisten ons hebben nagelaten.

Dat ook zoveel mogelijk jongeren, van welk niveau dan ook, daarmee in aanraking moeten komen ziet het ZOOM!-team als een vanzelfsprekende opdracht. Zo werken ze samen met scholen in de regio, spelen voor kinderen, geven pannenkoekconcerten voor families en laten hen deelgenoot worden van een muzikaal verhaal.

Op basisschool de Horizon doen leerlingen mee.

Het is echt leuk als ze ook nog mogen meespelen, wat op de scholen steeds een leidende gedachte is geweest. ze huren 15 violen en 15 cello’s waarmee de kinderen gedurende drie weken les krijgen van twee ervaren docenten.

Mirjam Mudde (cello) en Anneke Frankenberg (viool). Saartje van Camp presenteert in de week van het festival het eindresultaat van het scholenproject samen met het Ruysdael Kwartet.

Er zijn er twee gratis presentaties van 9.45 tot 10.15 uur en om 11.30 tot 12.00 uur. De presentatie van OBS de Horizon is op maandag 28 mei bij Zorgcentrum Grotenhuys in Doesburg.