Jan Terlouw opent ZOOM! Kamermuziekfestival 2018

Foto: Ruysdael-kwartet

DOESBURG/REGIO – Schrijver en politicus Jan Terlouw opent op woensdag 30 mei het vierde ZOOM! Kamermuziekfestival. Van 30 mei t/m 3 juni vindt de vierde editie van ZOOM! Kamermuziekfestival plaats.

ZOOM! is een jaarlijks terugkerend klassiek muziekevenement op internationaal niveau, geprogrammeerd door de musici van het bekende Ruysdael Kwartet. Met trots presenteert de organisatie opnieuw een festival met musici uit binnen- en buitenland in de prachtige omgeving van de Veluwezoom en de IJssel.

Van woensdag tot en met zondag, geven de musici van het Ruysdael Kwartet samen met hun (internationale) gasten bijzondere kamermuziekconcerten op prachtige locaties in Rheden, Rozendaal en Doesburg.

Jan Terlouw zal bij het openingsconcert een beschouwing over cultuur en natuur geven, samen met pianist Simon Crawford-Phillips zal het Ruysdael Kwartet vervolgens Schuberts geliefde Forellenkwintet spelen.

De dagen daarna zullen ook burgemeesters van de deelnemende gemeenten diverse concerten openen. Nieuw dit jaar is een wandelroute in Doesburg, waar men op vier historische plaatsen naar concerten kan luisteren. Verder vieren ze ook het 200-jarig bestaan van de gemeente Rozendaal met een spectaculair (en gratis) openluchtconcert bij het kasteel.

Bij het pannenkoekenconcert, een concert speciaal voor kinderen met hun (groot)ouders, is er voor de kinderen van het Dushihuis, in Dieren, en hun ouders en begeleiders een gratis plaatsje ingeruimd. Voor amateurensembles en studenten van het conservatorium geven de aanwezige internationale topmusici masterclasses.

Tenslotte kan het publiek op de zondagmiddag op de fiets het landschap en de verborgen juweeltjes van de omgeving ontdekken tijdens het fietsrouteconcert, met optredens op diverse bijzondere locaties.

Kijk voor meer informatie op: http://www.zoomfestival.nl/nl/programma/ en koop kaarten via: https://riqqtickets.stager.nl/Zoom/tickets en Let op! Vol=Vol dus wees er snel bij!

Selecteer uw concert naar keuze

Woensdag 30 mei 20.15 uur Openingsconcert: De ‘klassieke’ Toppers
– Dorpskerk Rheden
Simon Crawford-Philips (piano), Marijn van Prooijen (bas), Ruysdael Kwartet

Donderdag 31 mei 20.15 uur Terry Riley: Salome Dances for Peace
– de Loods van firma van Eijbergen
Tim McLoraine (Video Artist), Ruysdael Kwartet

Vrijdag 1 juni 20.15 uur De Verlichting
– Grote kerk Velp
Inge Grevink (cello), Hannah Strijbosch (altviool), Ruysdael Kwartet

Zaterdag 2 juni 11.00 – 14.30 uur Muzikale wandelroute door Doesburg
– 4 locaties in Doesburg
Mike Fentross (luit, theorbe), Jacobien Rozemond (viool), Reneé Bekkers (accordeon), Siebe Henstra (klavecimbel) Adrian Varela (viool)

Zaterdag 2 juni 15.00 uur Pannenkoekenconcert: Cello! Cello! Ma non troppo (6+)
– Kapel van Hogeschool Van Hall Larenstein, Velp
Pepijn Meeuws (cello) Emile Visser (cello), Jochem Stavenuiter (regie), Guido Hagen (techniek)

Zaterdag 2 juni 18.30 uur Presentatieconcert Masterclass ZOOM!
– Kerk van Rozendaal

Zaterdag 2 juni 20.30 uur Openluchtconcert: It takes more to Tango!
– Kasteel Rosendael
Adrian Varela (viool), Santiago de Cimadevilla (bandoneon), Sanne van Delft (bas), Marc Kaptijn (trompet), Alban Wesly (fagot), Efraim Schulz-Wackerbarth (slagwerk), Vicky Wright, (klarinet), Barbara Kozelj (zang) en Ruysdael Kwartet

Zondag 3 juni 11.00 uur Consonanze Stravaganti
– Martinikerk Doesburg
Consensus Vocalis o.l.v. Klaas Stok, Adrian Varela (viool), Mike Fentross (luit, theorbe) en Siebe Henstra (klavecimbel), Ruysdael Kwartet

Zondag 3 juni 13.00 – 16.00 uur Fietsrouteconcerten
inclusief om 17.00 uur Fietsslotconcert – Dorpskerk Rheden

Zondag 3 juni 20.15 uur Slotconcert: Amour et Mort à Minuit
– Grote Kerk Velp
Barbara Kozelj (mezzosopraan), Gwyneth Wentink (harp), Marijn van Prooijen (bas) en Ruysdael Kwartet