Hanzedag in Doesburg doe jij ook mee?

Foto: rheden.nieuws.nl

DOESBURG – De historische binnenstad van Hanzestad Doesburg zal op zaterdag 9 juni 2018 wederom het decor vormen voor een groots middeleeuws festijn. Die dag gaat Doesburg terug naar de middeleeuwen en wordt het Hanzefeest gevierd, zoals elk jaar op de tweede zaterdag van juni.

Honderden figuranten in middeleeuwse kledij schuifelen door de straten. Er is straattoneel en muziek. Van 11.00 tot 18.00 uur vormt de binnenstad het decor voor oude ambachten, levende have, marktstalletjes, kampementen (o.a. ridders) en andere middeleeuwse taferelen.

Toepasselijke kostuums

De Stichting Doesburgse Hanzefeesten beschikt over vele honderden kostuums en de Hanzenaaisters maken er elk jaar weer prachtige nieuwe kledij bij. Ook dit jaar staan deze kostuums weer voor iedereen ter beschikking. Via de website van Doesburgse Hanzefeesten kunt u een afspraak maken om middeleeuwse kleding te lenen.

Wat is er te doen?

Handwerkers demonstreren hun ambacht (o.a. touwslager, wolspinster, palingroker, smid, koperslager, houtbewerking, glasblazer, mandenmaker, touwslager). In knusse marktstalletjes kunt u koopwaar van marskramers proeven en kopen. Nuffige adel paradeert door de straten. Voorts wordt het straatbeeld bepaald door levende have (alpaca’s, ganzenhoedster, wolfshonden, valkenierster, geiten), stelende kinderen, bedelende zwervers en een troubadour zingt zijn lied. Ook zijn er vertellers, (middeleeuwse) kinderspelen en een speurtocht voor kinderen. En zoveel meer: laat u verrassen!

Om 11.00 uur zullen de kanonnen bulderen voor de opening van de Hanzedag.
De Schout en Schepenen vergaderen in het Stadhuis. Het geheel wordt afgesloten met De Grote Parade om 17.30 uur, waarbij alle figuranten door de Doesburgse straten zullen trekken.

De Hanzedag is gratis toegankelijk en biedt een afwisselend en interactief programma voor jong en oud!

Lees ook:

  • https://rheden.nieuws.nl/nieuws/57998/fotos-doesburgse-hanzedag-in-de-historische-binnenstad/

Doesburgse Hanzefeesten