Over Monsters en Superhelden, 8 Doesburgse jongens maken stripboek

Foto: Kidskunst

DOESBURG – Op zaterdag 14 oktober sluit de kinderboekenweek met de presentatie van een uniek stripboek. Het bijzondere is dat het Stripboek over monsters en superhelden gemaakt is door acht jongens uit Doesburg.

Ze hebben een half jaar lang hard gewerkt en geoefend onder leiding van André Bikker tijdens de cursus striptekenen. Deze leuke cursus is een onderdeel van het programma Kidskunst dat gegeven wordt in de Schilderschool.

Om 14.00 uur wordt u ontvangen met een welkomstdrankje bij Boek en Buro in de Kerkstraat in Doesburg. Natuurlijk zijn de striptekenaars er en signeren ze het stripboek. Na een feestelijke toespraak door Rob Foget zal hij de eerste exemplaren overhandigen aan de striptekenaars.

In het boek zijn ook de striptekenaars zelf aan het werk te zien en krijg je een beeld van de makers. Het stripboek is op zaterdag 14 oktober te koop bij Boek en Buro. Een deel van de opbrengst gaat naar de striptekenaars. Voor wie zelf ook wil mee doen: Op woensdagmiddag van 16.30 – 17.30 is er weer een nieuwe cursus striptekenen in de Schilderschool.

Er zijn nog een paar plaatsen vrij! Opgeven kan via www.kidskunst.info

KidskunstKidskunst