Doesburg zoekt dé Doesburgse vrijwilliger van het jaar!

Foto: gemeente Doesburg

DOESBURG – Vrijwilligerswerk. De een doet het georganiseerd in groepsverband bij een vereniging, de ander zelfstandig om een individu te helpen. Allemaal doen ze het vanuit hun hart omdat het belangrijk en zinvol is.

Ken jij iemand die zich belangeloos inzet voor een ander, dan moet je hem of haar zeker nomineren voor de Hens van de Wal Vrijwilligerpijs. Dit is de jaarlijkse prijs die wordt gegeven aan een persoon of groep uit Doesburg die zich bovenmatig inspant op basis van vrijwilligheid.

Nomineer hem of haar en vergeet niet te motiveren waarom hij of zij in aanmerking moet komen voor deze belangrijke erkenning.

De jury van de jaarlijkse vrijwilligersprijs is op zoek naar dé Doesburgse vrijwilliger van 2017.

Iedereen die vrijwilligerswerk verricht, komt in aanmerking voor de jaarlijkse Hens van der Wal-vrijwilligersprijs die op 7 december wordt uitgereikt in de Gasthuiskerk in Doesburg.

De Hens van der Wal-vrijwilligersprijs wordt dit jaar voor de 23ste keer uitgereikt. De jaarlijkse prijs heeft als doel om vrijwilligers in de schijnwerpers te zetten. Een moment van aandacht en stil staan bij hun belangrijke rol. Dat is van groot belang, vrijwilligers maken mogelijk wat anders niet zou kunnen.

De winnaar krijgt een cheque van € 500,–, een oorkonde, bloemen en mag een jaar lang de ring dragen behorend bij de prijs. Een jury van 4 betrokken Doesburgers nomineert kandidaten uit de aanmeldingen en kiest uiteindelijk de winnaar.

Publieksprijs

Nieuw is dat de gemeente dit jaar ook een publieksprijs uitreiken. Doesburgers kunnen stemmen op de genomineerde vrijwilligers en zo kiezen wie de Vrijwilligerspublieksprijs 2017 ontvangt. Zodra de jury heeft bekend gemaakt wie de genomineerden zijn, kunt u stemmen op de Doesburgse vrijwilliger die in uw ogen de publieksprijs moet winnen.

Ook de publieksprijs wordt bekend gemaakt en uitgereikt op 7 december tijdens de vrijwilligersavond in de Gasthuiskerk. Een extra reden om iemand te nomineren.

De winnaar(s) van de publieksprijs krijgen een cheque van € 100,– een oorkonde en bloemen.

Iemand nomineren kan tot 31 oktober via het aanmeldingsformulier.