Open dag politie en brandweer Doesburg

Foto: facebook.com/brandweerdoesburg

DOESBURG – De brandweer en politie in Doesburg houden op zaterdag 30 september een open dag. Samen organiseren ze van 10.00 tot 15.00 uur allerlei demonstraties en activiteiten aan de Halve Maanweg 3 in Doesburg.

De dag is speciaal in elkaar gezet voor het hele gezin.

De politie presenteert tijdens de open dag een nieuwe werkwijze. Daarbij draait het bovenal om zichtbaarheid. Niet alleen bij een melding komt de politie naar Doesburg, maar de politie zal vaker aanwezig zijn in de stad. Bezoekers gaan zelf ook aan de slag.

Kinderen kunnen bijvoorbeeld met oefenpepperspray en een wapenstok een boef in de boeien slaan. Ook laat de politie zien hoe de aanhouding verloopt van een vuurwapengevaarlijke verdachte.
Benieuwd hoe de voertuigen van politie, brandweer en ambulance eruit zien? Kom dan ook zeker naar de open dag. De hulpdiensten gunnen je een unieke blik rondom en in hun voertuigen.

Naast politie- en brandweervoertuigen is er ook een ambulance met bemanning aanwezig.

De brandweer gaat showen wat zij allemaal betekent voor burgers, ondernemers en bedrijven. Net als de politie heeft brandweer Doesburg samen met jeugdbrandweer Renkum allerlei demo’s en activiteiten voor jong en oud. “Om te ervaren of ons toffe vak bij ze past, gaan bezoekers bijvoorbeeld ontdekken hoe het is om een autobrand te blussen”, vertelt ploegcommandant Vincent Kreileman, die hoopt op potentiële versterkingen. “Wij staan klaar om je te informeren over een nieuwe uitdaging die waardering oplevert en waarmee je in teamverband bijdraagt aan de veiligheid van Doesburg.”

Kun je niet wachten tot de open dag en heb je nu al interesse om brandweer Doesburg te versterken? Bel Vincent Kreileman op 06 42 15 56 26 of mail naar [email protected].