Opwinding en decadentie, wanhoop en verlangen en natuurlijk … de eeuwige liefde

Mezzosopraan Caroline Strating en pianist Alexandra Kaptein
Mezzosopraan Caroline Strating en pianist Alexandra Kaptein
Foto: Podium Doesburg

Mezzosopraan Caroline Strating en pianist Alexandra Kaptein nemen u op zondag 4 juni mee in de mystieke melodieën van Liszt, de vreugde van Bach, de opwinding en decadentie van Poulenc, het wanhoop en het verlangen van Schubert, moordaansporingen van Vivaldi en, natuurlijk, in de eeuwige liefde.

Caroline Strating werd in 1998 geboren in Ecuador Ze woonde daarna in China en Australië alvorens in 2010 terug te keren naar Nederland. Na haar middelbare schoolexamen studeerde ze rechten in Leiden waar ze een dubbele bachelor en een master Fiscaal recht behaalde. Zij nam zanglessen bij Marjan Kuiper, die haar stem verder ontwikkelde en haar aanmoedigde zich professioneel te laten scholen. Na een jaar in de vooropleiding van ArtEZ in Zwolle, werd zij in 2018 aangenomen voor de bachelor Zang Klassiek.

Alexandra Kaptein begon op 5-jarige leeftijd met pianolessen. Op zesjarige leeftijd won ze haar eerste prijs in het pianoconcours ‘Jugend musiziert’ in Duitsland. Dit was het begin van een reeks pianoconcoursen door heel Europa. Zo won ze de eerste prijs in het Von Bremen Pianoconcours in Dortmund en de EPTA International Piano Competition 2016 in België, en de eerste prijs en publieksprijs in de International Piano Competition for Young Musicians.

Twee gratis concerten

Tijdens de Culturele Zondag zijn er bij Podium Doesburg twee klassieke concerten, die worden geprogrammeerd in samenwerking met het conservatorium van ArtEZ University of the Arts in Zwolle. De concerten zijn gratis toegankelijk, maar het publiek wordt gevraagd om een vrijwillige financiële bijdrage. De musici zijn gevorderde talenten van de afdeling klassieke muziek van ArtEZ. De concerten duren 30 tot 45 minuten en starten om 13.30 uur en om 15.00 uur. Tijdens de concerten is geen inloop mogelijk.