Nationale WarmeTruienDag vrijdag 10 februari 2023

Foto: WarmeTruienDag 2023

Vrijdag 10 februari is het nationale WarmeTruienDag. De dag waarop de oproep gedaan wordt om de verwarming lager te zetten en een lekkere warme trui aan aan te trekken.

WarmeTruienDag is een initiatief van het Klimaatverbond Nederland en wordt dit jaar voor de zeventiende keer georganiseerd. Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een extra warme trui aan en bespaar 6% energie én 6% CO2 per graad. Kijk voor meer info www.warmetruiendag.nl.

Veel bewoners hebben de verwarming al tijden lager staan i.v.m. de energiecrisis en hoge stookkosten. Op deze dag worden vooral ook bedrijven gevraagd mee te doen.

Ongeveer een kwart van alle energie in Nederland wordt gebruikt om gebouwen te verwarmen. De verwarming een paar graden lager zetten lijkt een druppel op een gloeiende plaat. Maar als heel Nederland een winter lang een graad lager stookt, besparen we het jaarverbruik van een stad als Amsterdam. Eén graad lager, bespaart 6% energie.

Het nieuws van doesburg.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op doesburg.nieuws.nl bel dan: Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden 06-11087527.