AJ Plug is de beste blueszangeres van Nederland

Foto: AJ Plug

DOESBURG – Multiple award-winner AJ Plug is een absolute topper in de Nederlandse blues rock en roots scène. Zangeres Alexandra Jolanda Plug wordt gezien als één van de meest indrukwekkende blues-rock ladies die de Nederlandse blues rock en roots scène de laatste jaren heeft voortgebracht. Plug speelt op zaterdag 11 februari om 20.00 uur met haar 4 mans band bij Podium Doesburg.

Johan Derksen, de invloedrijke ambassadeur van de blues, steekt zijn bewondering voor AJ Plug niet onder stoelen of banken. Naast de optredens van haar eigen band tourde AJ Plug dan ook mee in Derksens theatershow, ‘Johan Derksen keeps the Blues Alive’, die in bijna alle theaters in Nederland was te zien.

De ziekte is ingetoomd

Nadat ze in 2019 werd getroffen door slokdarmkanker is Plug nu weer helemaal terug. De ziekte, de Killer King, is ingetoomd. Dat haar nieuwe album gaat over ziek zijn en beter worden is dan ook niet meer dan logisch. De songtitels spreken boekdelen: The Shape I’m In, The Sky Turned Black, Tears Ran Dry, Never Gonna Stop, It Will Be Alright, Gimme A Smile. ‘Schrijven is verwerken. Tijdens het ziek zijn heb ik veel niet bewust meegemaakt. Veel heb ik ook verdrongen, denk ik. Toen ik weer liedjes ging schrijven kwam het allemaal weer terug. Zo heb ik het voor mezelf een plek kunnen geven. Nu is het klaar.’

AJ Plug | Zaterdag 11 februari, 20.00 uur | Toegang € 15,00.

Het nieuws van doesburg.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op doesburg.nieuws.nl bel dan: Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden 06-11087527.