Expositie Rini Bongen in Kunstlab Doesburg

Foto: Rini Bongen

DOESBURG – In de Opkamer is te zien wàt je allemaal kunt maken van een oude spijkerbroek. Voor Rini Bongen was dat ooit iets bijzonders, want zelf droeg ze helemaal geen spijkerbroeken! Maar, eenmaal begonnen en na een oproep op facebook, was er geen houden aan: vuilniszakken vol kreeg ze.

Zo verkocht ze ruim 750 heuptasjes, van spijkerstof natuurlijk, omdat iedereen de háre zo handig en leuk vond.

Vóór die spijkerbroekenperiode gebruikte Rini bij haar creaties ‘alles wat los en vast zit’. Ze ziet in elk restmateriaal mogelijkheden en doet dat nog steeds. Niet zo gek als je uit een creatieve familie komt.

Ook bij haar werk als activiteitenbegeleider in de psychiatrie kan ze haar ideeën kwijt. Kijk maar eens op rinimaakt – Do It Yourself blog

Kunstlab Doesburg: Ooipoortstraat 21. Expositie Opkamer te zien van 1 t/m 29 oktober op dinsdag t/m zaterdag & op de Culturele Zondag (iedere 1e zondag van de maand) van 12.00 – 17.00 uur.

Het nieuws van doesburg.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op doesburg.nieuws.nl bel dan: Serge Klaassen voor de prijzen en mogelijkheden 06-36455297.