Doesburg herdenkt oud-huisarts: onthulling Carel Bakx-fietspad

DOESBURG – Carel Bakx was 35 jaar lang huisarts in Doesburg, van 1978 tot 2013. Om hem te herdenken werd er een fietspad naar hem vernoemd: het ‘Carel Bakx-fietspad’. De onthulling van het straatnaambordje vond 17 augustus plaats om 17.15 uur.

Na een welkomst woord van wethouder Birgit van Veldhuizen van gemeente Doesburg gaf zij het woord aan een oud-collega van het Radboud van dokter Carel Bakx. In haar toespraak gaf ze aan blij te zijn dat eindelijk naar 10 jaar het naambord te kunnen onthullen. Carel Bakx was zelf een groot liefhebber van fietsen, wat hij dan ook regelmatig deed op de fiets naar Nijmegen, maar ook in zijn vrije tijd zag hij er niet tegen op om bijvoorbeeld naar Amsterdam te fietsen. Of een flinke fietstocht met vrienden waarbij er vaak geen tijd was voor een terrasje maar nog wel voor even via een omweg terug te fietsen.

Om 17.30 uur was het dan zover en werd de Doesburgse vlag van het naambord  te verwijderen “Dr. Carel Bakxpad“ 1977-2012 huisarts te Doesburg. Onder toezicht van de kinderen, die zichtbaar ontroerd waren, maar ook blij met deze erkenning, een fietspad met zijn naam.

Hierna was er nog gelegenheid voor een glas wijn voor de vele aanwezigen, familie van Carel Bakx en oud-collega’s.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van doesburg.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op doesburg.nieuws.nl bel dan: Serge Klaassen voor de prijzen en mogelijkheden 06-36455297.