Organisatie Doesburgs Hanzefeest op stoom

Foto: doesburg.nieuws.nl

DOESBURG – Driemaal is scheepsrecht zit bij het bestuur van het Hanzefeest tussen de oren. Twee jaar gooide corona roet in het eten en het jaar daarvoor hadden de weergoden storm op het menu staan.

Het bestuur en de vrijwilligers blijven optimistisch en gaan er van uit dat op 11 juni 2022 van 11- 18 uur er weer een ouderwets Hanzefeest is. De historische binnenstad van Doesburg vormt dan weer het prachtige decor voor een middeleeuws festijn.

Die dag gaan we terug in de tijd.

Honderden figuranten in middeleeuwse kledij schuifelen door de straten. Er is straattoneel en muziek. Marktstalletjes met oude ambachten en levende have zorgen voor een unieke sfeer. De vrijwilligers hebben weer nieuwe kostuums gemaakt en een nieuwe creatieve groep houtbewerkers is bezig met het maken van schilden, vaandels etc.

Het thema is dit jaar “middeleeuwse jaarmarkt”.

De stichting Doesburgse Hanzefeesten beschikt over vele honderden kostuums. De keuze is reuze, vooral als u vanaf begin april tijdig via de website http://www.doesburgsehanzefeesten.nl een afspraak maakt. De hulp en inzet van vrijwilligers is van groot belang om er elk jaar weer een succes van te maken.

We hebben nog extra vrijwilligers nodig.

Heb jij tijd, zin en gelegenheid om vrijwilliger te worden: je bent van harte welkom! Kijk even op de website of bel met Henny Slokker 06-12398294. Het Hanzebestuur en de gemeente Doesburg zal in 2023 extra veel aandacht besteden aan 800 jaar Hanze. Ook hiervoor zijn de voorbereidingen al begonnen. De organisatie gaat er van uit, van het zo geweldig bij deze historische stad passende feest weer iets heel bijzonders maken.