De Authentieke basic blues van Bluessum

Foto: Bluessum

DOESBURG – Op vrijdag 15 oktober is het om 20.00 weer tijd voor het Muziekcafé. Dat kan na de versoepelingen eindelijk weer plaatsvinden waar het is bedoeld, in de foyer. De oktobereditie wordt verzorgd door Bluessum. De band speelt authentieke basic blues met hier een nummer dat schatplichtig is aan een Europese of Amerikaanse beroemdheid.

Bluesveteraan Jan Prins neemt de leadzang voor zijn rekening en speelt diverse gitaarstijlen, waaronder slide en lapsteel. Kajo Koolen verzorgt de baspartijen en doet daarnaast backing vocals. Ron Awater speelt gitaar en zorgt ook voor backing vocals. Marcel Gunsing completeert het viertal op slagwerk. Bluessum hanteert een aangenaam geluidsvolume, waardoor de blues op en voor het podium optimaal tot zijn recht komt.

Kwaliteit en sfeer

Naast de kwaliteit van hun muziek gaat het Bluessum vooral om de sfeer voor en op het podium. Jan leidt de nummers af en toe in met een historische anekdote. De band voelt zich overal thuis, van huiskamer tot jazzfestival, en zeker ook in het muziekcafé van Podium Doesburg. Kom luisteren en kijken en geniet van een semi-akoestisch blueskwartet.

In het Muziekcafé in de foyer spelen elke maand (semi)professionals of amateurs op niveau. Bands en artiesten ontvangen geen gage maar spelen volgens het principe Pay as you go away. Voor bezoekers van de muziekcafés geldt: de entrée is gratis, de drankjes niet.

Vrijdag 15 oktober, 20.00 uur. Toegang: pay as you go away.

Kijk voor meer informatie op www.podiumdoesburg.nl.