Een prachtig concert in de Doesburgse Martinikerk: Ein Deutsches Requiem van Brahms

Foto: Musica Vocale

DOESBURG- Op zondag 10 oktober aanstaande om 15.00 uur organiseert StiDoMu (Stichting Doesburgse Muziekcultuur) een prachtig concert in de Doesburgse Martinikerk: Ein Deutsches Requiem van Brahms, één van de mooiste koorwerken uit de muziekgeschiedenis.

Solistische medewerking wordt verleend door Lenneke Ruiten, sopraan en Daniël Hermán Mostert, bariton. Het monumentale Walcker orgel wordt bespeeld door een specialist op dit gebied: Wim Roelfsema. Martin Geessinck levert met zijn pauken de onmisbare en zo kenmerkende begeleidende klanken.

Kortom, een indrukwekkend mooi muziekstuk, uitgevoerd door topmusici in een prachtige kerk. Het Requiem is bedoeld als troostmuziek voor allen die geliefden hebben verloren en nadenken over de eindigheid van hun bestaan. Het is een hooglied van de troost en heeft daardoor universele betekenis. Alle menselijke emoties krijgen op een begrijpelijke wijze een plaats in de muziek, die daardoor voor een breed publiek toegankelijk is.

Kaarten zijn alleen te bestellen, via www.stidomu.nl , kosten 17,50 € per stuk en voor donateurs 15 €. In verband met de recente Corona maatregelen wordt een Corona check gedaan en kan de kerk 300 bezoekers ontvangen.

De StiDoMu, die normaal voor een heel seizoen concertseries programmeert, kiest er in verband met de steeds veranderende coronasituatie dit najaar voor om concerten kort tevoren aan te kondigen. Tijdens het volgende concert op 14 november worden cantates uitgevoerd door het Luthers Bach Ensemble uit Groningen;

Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms in de Gote OF Martinikerk Doesburg met medewerking van Lenneke Ruiten, Daniël Mostert en Musica Vocale onder leiding van Rob Vermeulen.

Kijk voor meer informatie op: www.stidomu.nl.