Open dag Fotocursussen in Sprengenhus Laag-Soeren

Foto: Hans Hebbink

LAAG – SOEREN – Zaterdag 28 augustus en zaterdag 4 september van 13.30 tot 16.30 uur zijn er open dagen voor de fotocursus in ’t Sprengenhus in Laag-Soeren. De inloop is gratis.

Docent Hans Hebbink komt uitleggen welke mogelijkheden er zijn. Hebbink werkt als professioneel fotograaf en verzorgt al jaren cursussen en is enthousiast over ’t Sprengenhus: “We kunnen hier gebruik maken van een prachtig leslokaal en je loopt bovendien direct de natuur in. Het oefenmateriaal ligt letterlijk om de hoek.”

In september beginnen de cursussen. Starters komen zeven avonden. Cursisten leren hun (nieuwe) fototoestel beter kennen. De gevorderden komen elf keer bij elkaar. Zij gaan intensief aan de slag met de belichtingsdriehoek, het maken van portretten en flitstechnieken. De theorie wordt opgefrist, maar het gaat vooral om de praktijk, om het werken met de camera.

Er is ook een zeer uitgebreide workshop voor studenten die al eerder een fotocursus hebben gevolgd en hun creativiteit verder willen uitbouwen.

fotocursus