Orgelconcert in de Martinikerk te Doesburg

Foto: StiDoMu

DOESBURG – Op donderdagavond 19 augustus om 20 uur verzorgt Ansgar Schlei het vijfde concert in de serie van acht zomeravondconcerten, die StiDoMu (Stichting Doesburgse Muziekcultuur) in de maanden juli, augustus en september organiseert.

Ansgar Schlei studeerde kerkmuziek aan de Hochschule für Musik und Theater in Hannover. Daarna zette hij zijn orgelstudie voort bij o.a. Ton Koopman. Hij werkte als kerkmusicus in Hannover en Bad Münder en is sinds 2006 als cantor-organist verbonden aan de Willibrordi Dom in Wesel waar hij het Walcker-Marcussen orgel bespeelt. Schlei geeft concerten in Duitsland en daarbuiten. Zijn repertoire omvat composities uit alle stijlperioden, met een voorkeur voor de 17e en 18e eeuw.

Anton speelt op de drie orgels die de Martinikerk rijk is. Het programma is mede daardoor heel afwisselend en omvat werken van Sweelinck, Fischer, Buxtehude, Reger en Bach. Tot slot speelt hij een sonate over Psalm 121 van de Nederlandse componist Margaretha Christina de Jong. Zij is al jaren stadsorganist in Middelburg.

Kaarten zijn – i.vm. corona – alleen te bestellen, via www.stidomu.nl en kosten € 12,50. In verband met de Corona maatregelen is de kerk veilig ingericht voor 85 bezoekers, die op voldoende afstand kunnen genieten van de prachtige muziek en Martinikerk. De volgende concerten zijn gepland op 19 en 26 augustus, 2 en 9 september en worden uitgevoerd door bekende organisten uit Nederland en Duitsland.