Kerstconcert met werk van Bach, Couperin & Marais

Foto: Sjaak Verboom

DOESBURG – Klavecinist Siebe Henstra en viola da gamba-speler Mieneke van der Velden geven op woensdag 23 december twee Kerstconcerten met werk van Bach, Couperin en Marais. Kaarten à € 20,00 kunnen worden gereserveerd via ticketlinks op de website van de Gasthuiskerk.

Per concert geldt een maximumaantal van 30 bezoekers. De zaal is zoals gewoonlijk 30 minuten voor aanvang van een concert geopend.

Mieneke van der Velden studeerde viola da gamba bij Jaap ter Linden, Anneke Pols en Wieland Kuijken, en sloot in 1988 haar studie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag af. Van der Velden is  een van Noord-Europa’s meestgevraagde gambisten en treedt regelmatig op met Glen Wilson en Fred Jacobs, en met haar ensemble L’Armonia Sonora. Ook speelt zij regelmatig solistische partijen in grotere oratoria, zoals de Johannes- en Matthäus Passion.

Siebe Henstra bouwde al op zijn 16de zijn eerste klavecimbel. Zijn ouders hadden daar geen vertrouwen in maar hij volhardde. Het was in ieder geval beter dan het kleine fabrieksinstrument dat 2 jaar daarvoor was aangeschaft. Direct na de middelbare school studeerde hij klavecimbel bij Ton Koopman en Gustav Leonhardt in Amsterdam. Als continuospeler maakt Henstra deel uit van een groot aantal kamermuziekensembles en kamerorkesten, waar onder de Nederlandse Bachvereniging, het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Leonhardt Consort, La Petite Bande, het Ricercar Consort, Tokyo Baroque en het Koninklijk Concertgebouworkest. Siebe Henstra woont sinds 2019 in Doesburg.

Woensdag 23 december| 19.00 uur en 21.00 uur | Toegang € 20,00.

Kijk voor meer informatie op www.gasthuiskerkdoesburg.nl.