Kerstbomenverkoop in hartje Doesburg

Foto: Bart Voermans

DOESBURG – Door het turbulente verloop van het afgelopen jaar zoeken veel kleine ondernemers naar extra mogelijkheden om inkomsten te genereren. In deze periode betekent dat activiteiten in de sfeer van kerst.

Het Boeren Hoekje en Bart Voermans hebben de handen ineengeslagen en zijn gestart met de verkoop van kerstbomen.

Het Boeren Hoekje is een winkel met (verse) streekproducten en twee kamers B&B, in maart gestart aan het sfeervolle Roggepleintje, hartje Doesburg. Bart woont nog niet zo lang in Doesburg en is een startende ondernemer met hart voor lokale diensten en producten en kleinere ondernemers. Nienke & Arvid: “Bart was hier net komen wonen en kwam meteen naar ons winkeltje, met een zak appels uit zijn enorme tuin in het park bij basisschool Horizon Stad. Wij verkochten al snel zijn appels en inmiddels zijn er ook pakken appelsap van 3L te koop, echt Doesburgs sap!”

In de Roggestraat en rond de verborgen tuin aan de Burgemeester Nahuyssingel is het altijd al een genot om te zijn, maar nu met de verse producten en de vele kerstbomen hangt er een extra gezellig sfeer. Bij gebrek aan de Kerstmarkt die helaas dit jaar niet plaats heeft kunnen vinden zijn deze plekken de place to be om een beetje kerstsfeer mee te pakken.

Veel buurtbewoners kennen de plekken van hun dagelijkse wandelingen. Ook de VVV heeft de route door het park langs de tuin en de winkel lopen. Een route die ook veel door toeristen gelopen wordt en je leidt langs de pareltjes van Doesburg.

Bij Bart is er meestal wel iemand thuis en de huidige openingstijden van Het Boeren Hoekje (Roggestraat 4): Dinsdag t/m vrijdag 10:00-17:30 uur en Zaterdag van 10:00-17:00 uur.