André het Astronautje is superleuk!

Foto: ESA

DOESBURG – Op zondag 20 december om 15.00 uur organiseert Gasthuiskerk Doesburg een leuke, gezellige en supergave voorstelling voor kinderen vanaf vier jaar.

Hoe word je een goede astronaut? Moet je weten waar de planeten staan? En hoe kom je daar eigenlijk, in de ruimte? In Het Astronautje onderzoekt een kleine jongen deze vragen vanachter zijn computer.

Met behulp van het internet leert hij alles wat hij moet weten over de ruimte en bereidt hij zich voor op zijn reis naar de maan. Hij is druk in de weer op Aardbol.com. Hij zoekt en klikt en het ene na het andere pakket wordt bezorgd. Uit één doos haalt hij de aarde, uit een volgende de loeihete zon. Het zonnestelsel ontstaat in vloeiende bewegingen, ondersteund door prachtige muziek. Objecten worden magisch mooi.

Kwetsbare planeet

In deze solovoorstelling, met onder andere de stem van André Kuipers bijgestaan door unieke soundscapes van componist en muziekkunstenaar Daan van West, maken de kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze kwetsbare planeet.

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. In verband met de coronamaatregelen is reserveren verplicht.

Zondag 20 december, 15.00 uur. Toegang € 9,50.