Staat uw straat ook vol met auto’s die voor het grootste gedeelte stilstaan?

Foto: autovandestraat.nl

REGIO – Staat uw straat ook vol met dure auto’s die voor het grootste gedeelte stilstaan? Al die ruimte die gebruikt wordt voor parkeerplekken in plaats van speeltuinen en groen.

Ziet u dat ook liever anders?

Meld uw straat dan aan voor Auto van de straat! Om deel te nemen aan Auto van de Straat moet u in de provincie Gelderland wonen. Voor dit project worden extra voorzorgsmaatregelen genomen in verband met het coronavirus. Aanmelden kan tot 1 december 2020. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.autovandestraat.nl.

Hoe werkt het

Provincie Gelderland selecteert uit de aanmeldingen 3 Gelderse straten die mee mogen doen met Auto van de Straat. Die straten kunnen 6 maanden lang elektrisch rijden en het gemak van autodelen ervaren. Het gebruik van de auto’s kost slechts € 2,50 per uur. De elektrische laadpalen plaatst de provincie in de winnende straten en het opladen is gratis.

Gelders initiatief

Auto van de Straat is een initiatief van provincie Gelderland en Natuur & Milieu. Voor Auto van de Straat werken zij samen met het autodeelplatform Buurauto. Buurauto regelt 2 auto’s van het type Nissan Leaf I en II. Dit zijn vijfpersoonsauto’s met een actieradius van 175 en 250 km.