Geen Montmartre Markt op zondag 4 oktober

Montmartre 2018
Montmartre 2018
Foto: rheden.nieuws.nl

Helaas moeten wij melden dat de Montmatre Markt in Doesburg bij de Turfhaven op zondag 4 oktober niet doorgaat. Na veelvuldig overleg heeft Burgemeester van de Meijs de vergunning ingetrokken n.a.v. de nieuwe noodverordening die op 29 september is ingegaan.

Het oplopende aantal COVID-19 besmettingen speelt hierbij een grote rol en de Burgemeester is van mening dat, ondanks de goede voorbereiding en organisatie, het niet verantwoord is om de Montmartre Markt op 4 oktober te organiseren. Het spijt haar oprecht dat deze beslissing op korte termijn genomen moest worden.

Reacties:

De nieuwe noodverordening, de aangescherpte maatregelen van het kabinet en de omvang van het evenement zijn de redenen om de vergunning van het evenement in te trekken.

Burgemeester Loes van der Meijs – van de Laar: “We betreuren het deze beslissing te moeten noemen en hadden tot afgelopen maandagavond alle vertrouwen in het evenement en de organisatie. Echter, in deze tijd waarin de focus weer extra ligt op het vermijden van drukte, is een dergelijk omvangrijk evenement helaas echt onverantwoord.”

Henk Steinvoort, de organisator van de Montmartre Markt: “Hoewel het natuurlijk ontzettend jammer is van alle voorbereidingen, de kosten die zijn gemaakt en voor alle deelnemers en bezoekers van onze mooie Montmartre Markt, begrijpen wij de keuze van de gemeente om de vergunning in te trekken. We kunnen geen onnodig risico lopen nu, zodat we in de toekomst hopelijk weer zonder beperkingen kunnen genieten van dit mooie evenement.”