Gemeenten Rheden, Doesburg en Rozendaal gaan sneller drugspanden sluiten

Foto: van_mij on Foter.com

RHEDEN/ROZENDAAL/DOESBURG – De gemeenten Rheden, Doesburg en Rozendaal staan voor een krachtige aanpak van illegale handel in soft- en harddrugs. Handel en productie van drugs tast de leefbaarheid en veiligheid in de buurten aan.

Vanuit het oogpunt van openbare orde en het algemeen maatschappelijk belang is drugshandel en drugsproductie volstrekt ontoelaatbaar. Het bestaande beleid in Rheden, Rozendaal en Doesburg is nu aangescherpt. Het gaat om de volgende twee onderdelen:

  1. De burgemeesters gaan sneller over tot sluiting van woningen en panden. Voorheen was het uitgangspunt om eerst te waarschuwen en bij een volgende overtreding te sluiten. Nu is het uitgangspunt om bij de eerste constatering het pand te sluiten.
  2. De burgemeesters kunnen nu bij een hennepplantage of drugslab dat in voorbereiding is, ook overgaan tot sluiten van een woning of pand. Door een aanpassing van de Opiumwet mogen de burgemeesters dit nu doen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.