De Schilderschool gaat gratis online en internationaal

Foto: De schilderschool

DOESBURG – Wekelijks een gratis online teken-, en schilderprogramma voor kinderen en volwassen! Op vrijdag 15 mei gaat De Schilderschool weer open via Youtube. Elke week komen er twee programma’s online.

‘Lessen naar wens’ voor volwassenen en ‘Maak er wat van!’ voor kinderen. Dit weggeven van lesprogramma’s wordt in deze tijd het nieuwe delen!

Drie onderwerpen

Elk programma heeft drie onderwerpen. Voor volwassenen zijn dat: tekentips, schilder successen en materialen of techniek. Voor kinderen is er wekelijks een stripgrap, de tekentruc en bouwen of versieren. De diversiteit maakt dat je als deelnemer kunt kiezen. Stopzetten of terugspoelen maakt het mogelijk om op je eigen tempo bezig te zijn.

Solidariteit

Na een proef met kinderen en volwassenen is het programma nu op basis van solidariteit beschikbaar. U krijgt het programma gratis, er wordt wel gevraagd om mee te helpen het programma te maken. Dit kan door je wensen in te sturen, je te abonneren op het kanaal, een vrijwillige bijdrage te storten voor de productie kosten en het verspreiden van de instructie video’s!

Ondertiteld

De video’s zijn in het Nederlands en Engels ondertiteld om zoveel mogelijk mensen ontspanning te bieden in deze moeilijk tijd. Denk aan dove mensen, kinderen in de AZC’s. Een doelgroep is ook de kinderen in de sloppenwijken van Zuid- Afrika. Omdat De Schilderschool ambassadeur is van stichting Table Mountain in Zuid- Afrika zullen de online lessen daar ook verspreid worden.

Interactie

Hopelijk helpt het je om de zinnen te verzetten en is het voor je kinderen een leuke afleiding. De eerste vijf afleveringen zijn gebaseerd op de wensen van kinderen en volwassen in het netwerk van de Schilderschool. Als je nu start, kun je wensen en vragen door mailen naar [email protected]  In nieuwe afleveringen worden deze dan beantwoord en behandeld. Zo is er toch interactie tussen de deelnemers en de docenten van De Schilderschool.

Geven is het nieuwe delen!

Door wekelijks programma’s weg te geven vraagt de Schilderschool dit samen mogelijk te maken door je te abonneren op het youtube kanaal: ‘De Schilderschool – André Bikker’, de video’s te delen en een duim te geven. Een vrijwillige bijdrage overmaken naar De Schilderschool kan ook, zodat deze programma’s door kunnen gaan. Als iedereen geeft naar draagkracht kan iedereen meedoen! Of geef een gift aan stichting Table Mountain. De rekeningnummers staan op de website en het Youtube kanaal. Meer informatie en de link naar Youtube staat op www.schilderschool.info of mail naar [email protected].

Wij sturen u alvast de link van de eerste twee programma’s:

Maak er wat van! – deel 1 – van Kidskunst online

Lessen naar wens – deel 1 – het volwassen programma

Cookieinstellingen