Ook Gasthuiskerk Doesburg op lokaal Doesburgs platform

Foto: Gasthuiskerk Doesburg

DOESBURG – Tamara Verheij, de binnenstadcoördinator van Doesburg, kreeg afgelopen week bij het boodschappen doen een lumineus idee. Ze voegde de daad bij het woord en in no time stonden op Facebook foto’s van ondernemers die hun spulletjes in Tamara’s rode hanzetas stopten.

Inwoners van Doesburg, ondernemers, de gemeente en andere hanzesteden waren laaiend enthousiast en stadspromotor Niels Weijers plaatste de foto’s meteen door op Instagram.

Tamara en de stadspromotor bouwden het plan verder uit tot de campagne ‘Steun de lokale ondernemers.’ Ze proberen de actie zo breed mogelijk te delen via meerdere sociale kanalen. Er komen borden voor in etalages in de binnenstad en de foto’s worden gebruikt op de website www.kooplokaaldoesburg.nl. Dit platform is een cadeau dat de gemeente Doesburg een jaar lang gratis aanbiedt. Op deze manier wordt geprobeerd lokale Doesburgse ondernemers in deze bizarre tijd zoveel mogelijk te ondersteunen.

Uiteraard doet Gasthuiskerk Doesburg graag mee aan deze positieve actie. Op woensdag 29 april was Tamara bij het Podium van Doesburg op bezoek om haar foto te maken. Vrijwilliger Tilly Duijf van de Gasthuiskerk ‘verkocht’ voor de gelegenheid een ticket aan beheerder Marko van Barneveld. De foto toont ‘the making of.’