Lintjesregen Doesburg 2020

Foto: gemeente Doesburg

DOESBURG – Tijdens de jaarlijkse lintjesregen werden er in Doesburg 5 gedecoreerden verrast met het bericht dat zij door koning Willem-Alexander zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau. Door de maatregelen rondom het Coronavirus kon de burgemeester Loes van der Meijs- van de Laar de mensen helaas niet in persoon verrassen.

Ze belde de gedecoreerden vanaf haar werkplek. De onderscheiding wordt later dit jaar uitgereikt op een nader te bepalen datum. Het telefoongesprek van de burgemeester met de gedecoreerden is te zien op www.doesburgtv.nl

De vijf Doesburgse gedecoreerden zijn: 

Mevrouw A.F.E. de Meij-Gaspersz 

Mevrouw De Meij-Gaspersz zet zich al 30 jaar op onopvallende bescheiden wijze in als vrijwilligster voor de Doesburgse samenleving. Zij kreeg haar onderscheiding onder andere voor haar bijzondere rol in de integratie en begeleiding van mensen in de Molukse gemeenschap in Doesburg. Ook is zij de stille kracht in de zorg voor de Molukse ouderen. Daarnaast is ze al jaren vrijwilligster en bestuurslid bij het Nederlandse Rode Kruis Doesburg. En zij is lid van de Sinterklaasgroep Doesburg. 

Mevrouw E. Pastoor-Schrader 

Mevrouw Pastoor–Schrader zet zich al ruim 44 jaar in als vrijwilligster voor de Doesburgse samenleving. Zij kreeg haar onderscheiding onder andere voor haar rol bij personeelsvereniging De Posthoorn. Ook was zij actief lid van De Zonnebloem afdeling Doesburg en zette zij zich in voor de ANBO afdeling Doesburg, later overgegaan in Seniorenvereniging Doesburg. 

De heer G. Albers 

De heer Albers zet zich al ruim 47 jaar in als vrijwilliger voor de Doesburgse samenleving. Hij kreeg zijn onderscheiding onder andere voor zijn werk voor korfbalvereniging KV Rivalen. Ook was hij meer dan 10 jaar actief voor CDA Doesburg. Eerst als bestuurslid en later als fractievoorzitter. Ook is hij bestuurslid van de stichting Doesburgs Carillon en hij zorgt voor het Scholenproject van deze stichting. 

De heer A.H.M. Van den Brink 

De heer Van den Brink zet zich al bijna 30 jaar in als vrijwilliger voor de Doesburgse samenleving. Hij kreeg zijn onderscheiding onder andere, omdat hij initiatiefnemer was van de Culturele Route, wat uitgroeide tot de Culturele Zondag Doesburg. Daarnaast was hij mede- initiatiefnemer van de Rotaryclub Doesburg en is Erelid van de Rotarians Rotary Doesburg. Hij was bestuurslid, waarvan vijf jaar als vice-voorzitter, van stichting Doesburgs Goed en hij was bestuurslid van stichting Doesburgs Carillon. Tot slot was hij mede-oprichter en bijna 20 jaar voorzitter van bridgeclub Doesburg. 

De heer J.P. Teunissen 

De heer Teunissen zet zich al 53 jaar in als vrijwilliger zowel binnen als buiten Doesburg. Hij kreeg zijn onderscheiding onder andere voor zijn werk als dirigent bij het Velp kinderkoor, het Regio Mannenkoor Doesburg en het Chantikoor the Ruumsingers. Ook was hij actief bij Rotaryclub Doesburg en Job Rotary. Hij was initiatiefnemer en voorzitter van de midzomerconcerten van Stichting Doesburgs Carillon. En hij is actief bestuurslid van Watersportvereniging Giesbeek. Voor deze vereniging maakte hij met anderen de gehandicaptenlift en loopbrug mogelijk. Ook is hij zeilinstructeur van Sailability, een zeiltocht voor mensen met een beperking.