Stijging van het aantal coronabesmettingen in Doesburg

Foto: Pixabay

Volgens het RIVM zijn er nu in Doesburg 6 inwoners positief getest zijn op het coronavirus. Landelijk gezien kwamen er 884 gemelde positief geteste patiënten bij, waardoor het totaal aantal positief geteste mensen gekomen is op 11.750 is gekomen.

Het totaal aantal positief geteste patiënten: 11.750 (+884). Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 3990 (+507). Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 864 (+93)

Duiding

Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Over een aantal dagen kan geconcludeerd worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking van het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen onder gemelde patiënten, en daarmee hoe goed de genomen maatregelen werken.

De nieuwe sterfgevallen zijn niet per definitie in de laatste 24 uur overleden, maar kunnen ook eerder zijn gestorven. Meldingen over sterfgevallen komen soms pas na enkele dagen binnen, aldus het RIVM. Onbekend is er hoeveel patiënten er genezen en nu immuun zijn.

https://www.rivm.nl/coronavirus-kaart-van-nederland-per-gemeente

De verspreiding van het aantal positief geteste mensen in Nederland wordt weergegeven met een incidentiekaart. De gekleurde vlakken geven NIET meer het totale aantal positief geteste mensen weer, maar het aantal per 100.000 inwoners.

Cookieinstellingen