Waarom hamsteren geen goed idee is…!

Opening Aldi Dieren 2019
Foto: rheden.nieuws.nl

REGIO – Diverse inwoners van de gemeente Rheden, Brummen en Doesburg gaven aan dat zij lege schappen aantroffen in de supermarkt, en dat veel mensen veel meer boodschappen inkopen dan ze normaal doen. Vooral WC papier, pasta en pastasauzen zijn erg in trek.

Hamsteren? Geen goed idee!

Door de maatregelen die de overheid gisteren afkondigde, lijkt het er op dat sommige mensen in de ‘overleefstand’ of ‘paniekstand’ terecht zijn gekomen. Maar is dat nu allemaal wel handig?

Nee dus

Waarom zou je gaan hamsteren? Als de overheid duidelijke regels geeft wat je wel en niet moet doen om het virus in te dammen. Stel dat je nou ineens met 100 man in die winkel staat, dan moeten ze dicht!

Mensen werken thuis, de vrachtwagens die de supermarkten voorzien van inhoud, vinden ‘lege’ snelwegen. Bijna iedere supermarkt heeft tegenwoordig een bezorgdienst, maak daar gebruik van en bel je oude buurvrouw zonder internet even op of je voor haar ook wat kunt bestellen. Supermarkten zorgen juist nu dat de bezorgdiensten meer aan kunnen.

Personeel in de zorg, bij de overheid en het onderwijs werken (voorlopig) door, zij moeten nu zelfs een paar tandjes harder lopen. Als zij aan het werk zijn en jij haalt de schappen leeg, helemaal geen goed idee.

Er zullen meer mensen boodschappen gaan doen omdat men minder uit eten gaat, het is allemaal al erg genoeg voor de horeca dat dit gebeurd. Laat de mensen in de supermarkten daarom gewoon hun werk doen, je maakt het er niet beter op, voor een heleboel mensen, door nu die schappen leeg te gaan halen.