Modelspoorshow in Dieren

Foto:

REGIO – Modelspoorclub Veluwezoom (MSCV) uit Dieren bestaat dit jaar 40 jaar. Om dat te vieren organiseert MSCV een modelspoorshow op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart 2020 in multifunctioneel centrum De Oase in Dieren.

Sinds 1980 komen leden van de club regelmatig bijeen om met passie aan diverse modelspoorbanen te bouwen en allerlei actualiteiten en modelspoorervaringen uit te wisselen. Na op diverse locaties in de regio de hobby te hebben beoefend is de club sinds 2014 actief in multifunctioneel centrum De Oase te Dieren. Dat gebeurt elke 2 weken op de woensdagmiddag en -avond. Met deze banen neemt MSCV ook meerdere keren per jaar deel aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland. In 2019 heeft MSCV deelgenomen aan shows in Nederland, Duitsland en Engeland. Het aantal clubleden is inmiddels gegroeid tot meer dan 30.

Tijdens de modelspoorshow toont MSCV 2 gedetailleerde modelspoorbanen naar Duits en Zwitsers voorbeeld. MSCV heeft daarnaast ook anderen uitgenodigd om aan deze show deel te nemen. Modelspoorclubs en banen van individuele bouwers uit de wijde regio stellen ook nog eens 7 prachtige grote en kleine banen op in De Oase. Ook laat men zien hoe bestaande gebouwen op schaal kunnen worden nagebouwd. Er is een foto expositie ingericht over de voormalige GTW tramlijn tussen Dieren, Doesburg en Doetinchem. Jonge kinderen kunnen zich in het bijzonder vermaken met een speciaal voor hun opgebouwde baan waar naar hartenlust met treinen kan worden gespeeld. Er is één verkoopstand voor modelspoorartikelen.

Leden van MSCV vertellen u natuurlijk graag over de modelspoorhobby, de bouw van een baan, te gebruiken materialen, analoge of digitale aansturing en bouwtechnieken.

Lid worden van MSCV? Graag! U kunt daar tijdens de modelspoorshow alle informatie over krijgen, bijvoorbeeld over het proeflidmaatschap dat MSCV hanteert.

Gegevens:

  • Locatie: het evenement vindt plaats in mfc De Oase, 6951 CP, Ericaplein 1 te Dieren.
  • Openingstijden: zaterdag 29 februari van 10.00 – 17.00 uur, zondag 1 maart van 10.00 – 16.00 uur.
  • Toegangsprijs: vanaf 12 jaar € 4,00.

Meer informatie over de Modelspoorclub Veluwezoom vindt u op: www.mscv.nl