Opening Het Biesemhuis in Doesburg

Foto: Het Biesemhuis Doesburg

DOESBURG – Op donderdag 5 maart wordt Het Biesemhuis in Doesburg op feestelijke wijze geopend door Loes van der Meijs, burgemeester van de gemeente Doesburg. Van 14.00 tot 16.00 uur is er een open dag voor iedereen die een kijkje wil komen nemen.

In Het Biesemhuis biedt Dagelijks Leven mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies een veilige en vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden. Het leven van alledag gaat gewoon door, begeleid door professionele 24-uurs zorg.

Het Biesemhuis is één van de nieuwe woonzorglocaties van Dagelijks Leven. Wij bieden wonen ‘Gewoon, als thuis’, met de zorg en aandacht die de bewoners verdienen. Dat wil zeggen dat Het Biesemhuis van alle gemakken is voorzien. De twintig bewoners beschikken ieder over een eigen studio met zit-/slaapkamer en badkamer. De maaltijden worden dagelijks vers bereid en de dagbesteding wordt verzorgd door professionele activiteitenbegeleiders. In onze aanpak gaan we altijd uit van mogelijkheden in plaats van beperkingen, waarbij behoud van eigen regie voorop staat. Dagelijks Leven wil het verschil maken in zorg voor mensen met geheugenverlies. Gewoon, omdat iedereen goede zorg en een écht thuis verdient.

Het Biesemhuis is toegankelijk voor iedereen met een vorm van geheugenverlies en een zorgprofiel van VV05 en hoger. Dagelijks Leven maakt woonzorg betaalbaar, ook voor mensen met alleen AOW. Locatiemanager Martiene Hof: “Ik ben er enorm trots dat ik locatiemanager mag zijn van Het Biesemhuis. Hier kan ik namelijk écht iets betekenen voor de mensen en tijd en aandacht aan ze geven. Wat ik mooi vind aan de visie van Dagelijks Leven is dat we uitgaan van de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Het welzijn van onze bewoners staat voorop, de eigenwaarde en zelfrespect spelen daarbij een belangrijke rol. Zo werken we met professionele activiteitenbegeleiders, die zorgen voor een zinvolle dagbesteding. Iedere dag worden de maaltijden vers bereid en bewoners die dat leuk vinden mogen meehelpen met koken, net als thuis.”

Het Biesemhuis ligt op ’t Erf aan de Grote Biesem, midden in de wijk. Martiene: “Daarvoor is bewust gekozen. Op deze wijze maken we eenvoudig verbinding met bewoners uit de omgeving en wordt er zo veel mogelijk gestreefd naar mogelijkheden om de bewoners van Het Biesemhuis, net als de buurtbewoners, deel uit te laten maken van de wijk.  We maken gebruik van de diensten en mogelijkheden van vrijwilligers, mantelzorgers en omwonenden. We doen de boodschappen bij de lokale middenstand en de bewoners maken gebruik van de lokale eerstelijnsvoorzieningen, zoals huisarts, tandarts, fysiotherapeuten en soortgelijke disciplines.”

Over Dagelijks Leven

Dagelijks Leven is een landelijke aanbieder van hoogwaardige én betaalbare woonzorg voor mensen met geheugenverlies. Dagelijks Leven biedt zorg op maat, 24 uur per dag. Daarbij werken wij altijd vanuit de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners het gevoel van eigen regie behouden, net als zelfredzaamheid en eigenwaarde. Onze zorg is ondersteunend aan het welzijn. Dat is wat onze zorg écht bijzonder maakt.

Iedere locatie biedt woonruimte aan twintig bewoners, zo ook Het Biesemhuis. De bewoners hebben een eigen studio, met een zit-/slaapkamer en badkamer. Daarnaast zijn er gezamenlijke ruimtes, zoals twee huiskamers, een grote activiteitenruimte, een professionele keuken en een mooie tuin, waar de bewoners individueel of gezamenlijk, aan activiteiten mee kunnen doen.

Wilt u meer weten?

Martiene Hof is locatiemanager van Het Biesemhuis en staat u graag te woord en/of kan u desgewenst een rondleiding geven. U kunt haar mailen [email protected] of bellen 06 – 12 11 79 57. Of kijk op de website: https://dagelijks-leven.nl/huizen/doesburg-het-biesemhuis/.