Traditionele Ierse folk in het eerste muziekcafé in Gasthuiskerk Doesburg

Foto: Boanna Boyne

DOESBURG – Vooral op muzikaal gebied is er in het nieuwe jaar veel afwisseling in Gasthuiskerk Doesburg. Het jazzcafé maakt plaats voor een maandelijks muziekcafé dat op donderdag 16 januari om 19.30 uur van start gaat met de onvervalste Ierse folk van de Achterhoeks-Nijmeegse band Boanna Boyne.

Boanna Boyne speelt traditionele Ierse folk, met uitstapjes naar een fraaie mix met hedendaagse folk, stukken uit andere Keltische streken en eigen nummers. Gevoelige ballades worden afgewisseld met gezellige pubsongs, verstilde harpmelodieën en flitsende accordeondeunen, soms met vijfstemmige zang. De naam van de band komt van de godin Boanna van de Ierse rivier de Boyne. Boanna is de moeder van Angus, de god van jeugd, liefde en dichtkunst.

Boanna Boyne bestaat uit Taggi Eenstroom: leadzang, zang, percussie, Reninka Eskes: klarinet, tinwhistle, zang, Judith Baakman: harp, zang, Ton van de Ven: (lead)zang, gitaar, percussie en Leo de Kruis: (lead)zang, Ierse bouzouki, accordeon, mondharmonica, gitaar.

Donderdag 16 januari, 19.30 uur. De muziekcafés zijn gratis toegankelijk onder het motto Pay as you go away.

Kijk voor meer informatie ook op: www.gasthuiskerkdoesburg.nl.