Veel muziek en cabaret in Gasthuiskerk Doesburg

Gasthuiskerk Doesburg theater en multifunctioneel cultureel centrum in Doesburg
Foto: Gasthuiskerk Doesburg

DOESBURG – Terwijl op de achtergrond hard wordt gewerkt aan de voorbereiding van bestuurlijke veranderingen gaat Gasthuiskerk Doesburg het jaar in met een nieuw, driemaandelijks programma. Daarin is veel ruimte voor muziek en cabaret.

Vooral op muzikaal gebied is er veel afwisseling. Singer-songwriters en popmuziek, maar ook Bach en Brahms. Regionale en landelijke namen wisselen elkaar af. Janne Schra speelt een try-out van haar nieuwe Nederlandstalige programma; poptalent Marise den Bakker uit Baak voelt zich in de Gasthuiskerk net zo thuis als op De Zwarte Cross. Het jonge duo Bovenste Knoopje Open combineert popmuziek met cabaret en pianistes Beth & Flo spelen hun aanstekelijke programma Rachtime. Bijzonder zijn ook de 15e-eeuwse muziek van het Wylkynson ensemble en de kamermuziek van het duo Belder en Kimura. Het jazzcafé maakt plaats voor een maandelijks muziekcafé dat op donderdag 16 januari van start gaat met de onvervalste Ierse folk van de Achterhoeks-Nijmeegse band Boanna Boyne. De muziekcafés zijn gratis toegankelijk onder het motto Pay as you go away. Vaste waarden in het programma zijn de open podia, de stadsvertellingen en het leescafé. Meesterverteller Martin Šimek komt op 21 maart vertellen hoe hij herinnerd wil worden.

De programmafolder voor de periode januari – maart wordt huis-aan-huis bezorgd. Heeft u geen folder ontvangen? U kunt er een ophalen op de gebruikelijke adressen zoals Boek en Buro Doesburg, het Doesburgse Stadhuis, VVV Doesburg en natuurlijk in de Gasthuiskerk zelf. Winkeliers, horecaondernemers en anderen die een stapel programma’s willen ontvangen kunnen contact opnemen.

Een digitale versie van de folder is te downloaden op gasthuiskerkdoesburg.nl.