Koninklijke Onderscheidingen voor 4 vrijwillige brandweermannen Doesburg 

DOESBURG – Maandag 16 december reikte burgemeester Loes van der Meijs de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit aan Rudi Polman, vrijwillige brandweerman van het korps in Doesburg. 

Hij krijgt deze onderscheiding voor zijn trouwe dienst bij de vrijwillige brandweer. De uitreiking vond plaats tijdens een oefenavond van de brandweer, ook kreeg hij een oorkonde omdat hij inmiddels 25 jaar deel uitmaakt van de vrijwillige brandweer.. 

Zaterdag 14 december reikte burgemeester Loes van der Meijs ook al drie Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit aan drie brandweermannen van het korps in Doesburg. De heren Evert-Jan Hendriksen, Erik Houtkooper en Rob Kelderman kregen deze onderscheiding voor hun trouwe dienst bij de vrijwillige brandweer. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse huldigingsavond van de brandweer.

Over de vrijwillige brandweermannen

Rudi Polman is op 1 mei 1994 toegetreden tot de vrijwillige brandweerploeg in Doesburg. Hij is al 25 jaar vrijwilliger bij de brandweer. Hij is daar werkzaam in de functie van bevelvoerder met de rang van brandmeester. Sinds zijn aantreden is hij voorzitter van de brandweervereniging. Een onmisbare kracht. 

Evert-Jan Hendriksen trad op 15 februari 1993 toe tot de vrijwillige brandweerploeg in Doesburg en is al 26 jaar vrijwilliger. De laatste jaren werkte hij in de functie van bevelvoerder met de rang van brandmeester. Hij is een gedreven brandweerman die altijd klaar staat om de leden van het korps te helpen.

Erik Houtkooper is op 1 juni 1997 toegetreden tot de vrijwillige brandweerploeg in Doesburg. Hij is al 22 jaar vrijwilliger bij de brandweer en ook bevelvoerder met de rang van brandmeester. Ook is hij jaren actief geweest in de organisatie van Doesburg binnenstebuiten.

Rob Kelderman is sinds 1 juni 1999 onderdeel van de vrijwillige brandweerploeg in Doesburg. Hij is 20 jaar vrijwilliger bij de brandweer waarvan de laatste jaren in de functie van manschap met de rang van hoofdbrandwacht. Recent startte hij de leergang tot bevelvoerder.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Cookieinstellingen