Afsluiting Koepoortwal vanwege nieuwe riolering Windmolenstraat Doesburg

Foto: rheden.nieuws.nl

DOESBURG – Van maandag 15 april 7.30 uur tot en met zaterdag 20 april 18.00 uur is de Koepoortwal (singel) afgesloten voor doorgaand (gemotoriseerd) verkeer. De reden voor de afsluiting is de aanpak van de riolering in de Windmolenstraat.

Overlast

Bij hevige regenval ontstaat er overlast bij woningen in de Windmolenstraat. Om deze overlast in de toekomst te beperken wordt de riolering in de Windmolenstraat aangepakt. Vanwege afsluiting van de Koepoortwal van maandag 15 april 7.30 uur t/m zaterdag 20 april 18.00 uur, zijn tijdelijke verkeersmaatregelen en maatregelen voor het openbaar vervoer noodzakelijk.

Afsluiting Koepoortwal

Ter hoogte van de Windmolenstraat wordt de Koepoortwal tijdelijk afgesloten voor doorgaand (gemotoriseerd) verkeer. Dit verkeer wordt omgeleid via de provinciale weg. Voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van het voetpad.

Openbaar vervoer

De halteplaatsen op de Koepoortwal en de Karel Doormansingel worden tijdens de afsluiting van de Koepoortwal buiten gebruik gesteld. De buslijn 70, 29 en 26 gaat daarom tijdelijk over de Lindewal, Burgemeester Nahuyssingel in de richting van de Meipoort. Er komt een tijdelijke halteplaats aan het begin van de Lindewal-Koepoortstraat. De halteplaats Meipoort blijft bereikbaar voor reizigers.

Vrachtwagenverbod Lindewal

Het vrachtwagenverbod op de Lindewal blijft ook tijdens de afsluiting van de Koepoortwal gehandhaafd.

Tijdelijk gedeeltelijk parkeerverbod

Om het openbaar vervoer de ruimte te geven op de Burgemeester Nahuyssingel wordt op de weg een tijdelijk parkeerverbod ingesteld aan de zijde van de Burgemeester Nahuyssingel 32 en huisnummer 44.  Na zaterdag 20 april 18.00 uur wordt het tijdelijk parkeerverbod weer opgeheven.

Vragen?

Projectleider Rick Schonis, (0313) – 481313 of [email protected]. Tijdens de werkzaamheden: Hoornstra, R. Spaans, 06- 53 44 00 18 of [email protected]