Doesburg krijgt een B&B-schip in de Turfhaven

Foto: gemeente Rheden

DOESBURG – In de Turfhaven van Doesburg komt per 1 april een Bed & Breakfast-schip. Met het schip worden ook chartervaarten voor kleine gezelschappen georganiseerd, de haven wordt hiermee steeds levendiger.

Als start van het nieuwe toeristenseizoen wordt het B&B-schip officieel geopend op 1 april om 9.00 uur door de initiatiefnemer en wethouder Ellen Mulder

Geen klagen over gasten

De B&B’s in Doesburg hebben geen klagen over te weinig gasten. Doesburg staat goed op de toeristische kaart. Steeds meer bezoekers vanuit ons eigen land, maar ook uit België en Duitsland, weten Doesburg te vinden. Er is een grote vraag naar leuke, unieke overnachtingsplekken. De heer Verheij heeft daarom gevraagd om de mogelijkheid zijn motorjacht de ‘Johannes F’ in te zetten als B&B-schip.

Ellen Mulder:

“Hoe kunnen we het nieuwe toeristenseizoen nou beter beginnen dan met de opening van zo ’n unieke B&B-ervaring  op een bijzondere locatie als de Turfhaven. Er zijn al vele  leuke ideeën voor dit mooie stukje van Doesburg. De opening van het B&B-schip is  een mooie stap richting meer levendigheid waarbij de Turfhaven de plek in Doesburg krijgt die het verdient. Naast alle historische parels in de binnenstad, hebben we nu ook een prachtige passende historische aanblik richting het water. Ik wens de uitbater heel veel succes en hoop dat het een blijvertje voor Doesburg kan zijn.”

Johannes F

Het betreft een mooi klassiek motorschip, goed passend binnen de authentieke sferen van Doesburg. Een mooie vulling voor de Turfhaven en een verlengstuk van de activiteiten van de camperplaatsen.  Gasten van het B&B-schip genieten van het ontbijt bij B&B Hooge Huys op de Ooipoort. Het schip is 16,2 meter lang en 4,2 meter breed, heeft 6 vaste slaapplaatsen, eigen kookgelegenheid en een eigen douche/toilet voorziening. Tevens centrale verwarming en stroom aan boord en is compleet zelfvoorzienend.

Proefperiode twee jaar

Het huidige vastgestelde kampeer- en havenreglement voorziet niet in de uitgifte van ligplaatsen voor commerciële doeleinden. Om die reden zijn de nadere afspraken vastgelegd in een overeenkomst. In de overeenkomst is onder andere de bedrijfsvoering beschreven en is een inschatting gemaakt van de te behalen omzet. Vóór het einde van de proefperiode van twee jaar worden de exploitatie van het B&B-schip en de gevolgen hiervan voor de omgeving geëvalueerd. Wanneer de exploitatie voldoet aan de verwachtingen, kan een vaste ligplaats worden gecontinueerd.