Vijf genomineerden voor Hens van der Wal-vrijwilligersprijs

Foto: gemeente Doesburg

DOESBURG – De jury van de Hens van der Wal-vrijwilligersprijs heeft de 5 genomineerden voor de titel ‘Vrijwilliger van het jaar 2018’ gekozen. De jury maakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdagavond 7 december bekend wie de vrijwilliger van het jaar 2018 is.

De winnaar krijgt de bijbehorende ring en een cheque van € 500,-.

De genomineerden voor de Hens van der Wal-vrijwilligersprijs in willekeurige volgorde:

  • An de Meij
  • Han Jansen
  • Echtpaar Peter en Wilma Krijnen
  • Rick Bosch
  • Marijke van Dalfsen

Redenen voor nominatie

De jury beoordeelde de vrijwilligers onder andere op de intensiteit van het vrijwilligerswerk, het aantal jaren dat hij of zij actief is, of het om een zogeheten ‘stille kracht’ gaat en of er in 2018 iets kernachtigs heeft plaatsgevonden. In totaal werden 22 vrijwilligers genomineerd voor de vrijwilligersprijs.

Feestelijke avond voor vrijwilligers

Doel van de feestelijke avond is niet alleen de winnaar van de Hens van der Walvrijwilligersprijs bekend te maken. Het is ook bedoeld om alle vrijwilligers in Doesburg een podium te geven en te bedanken voor hun veelal jarenlange inzet.

Publieksprijs

Ook dit jaar is er weer een publiekprijs. Via www.doesburg.nl kan er online worden gestemd op de genomineerden. De digitale stembus gaat pas op de uitreikingsavond van 7 december dicht, waarna ter plekke de winnaar van de publieksprijs bekend wordt gemaakt. Deze persoon krijgt een cheque van € 250,-.