Oproep aan Doesburgse kunstenaars

Foto: gemeente Doesburg

DOESBURG – De gemeente Doesburg is op zoek naar Doesburgse kunstenaars voor deelname aan HANSEartWORKS 2018 in Rostock.

Van 21 t/m 24 juni 2018 vinden de 38e Internationale Hanzedagen plaats in Rostock met als centrale thema “Take action”. Voor de twaalfde keer vindt tijdens deze Hanzedagen HANSEartWORKS plaats.

Het thema van HANSEartWORKS is “Stadt der Zukunft – Future City” in samenwerking met The PhotoBookMuseum. Dit museum zal de meeste interessante foto’s van 10 tot 15 deelnemers tentoonstellen in twee scheepscontainers en op grote panelen in de openbare ruimte.

Planning:

  • 31 oktober 2017      deadline indiening bij gemeente Doesburg
  • november 2017       selectie door gemeente Doesburg
  • 30 november 2017  deadline indiening van maximaal 3 geselecteerde kunstenaars bij Rostock
  • 28 februari 2018      aankondiging geselecteerde kunstenaars door Rostock
  • 21 juni 2018             opening HANSEartWORKS in Rostock

Belangstellende kunstenaars kunnen voor 31 oktober 2017 de gevraagde documenten: aanmeldingsformulier, 20 tot 25 foto’s, CV en uitgewerkt idee/concept indienen via een uploadlink, op te vragen bij Judith van Baast via [email protected].

Een presentatie van de kunstenaars voor een delegatie uit het college van Burgemeester en wethouders en de fractievoorzitters uit de gemeenteraad vindt plaats op een nog nadere te bepalen datum in november 2017.

Afhankelijk van de keuze die door de gemeente wordt gemaakt zullen er één of maximaal drie werken worden voorgedragen. De door Rostock geselecteerde kunstenaars ontvangen een totaal vergoeding van € 500,- voor de genoemde reiskosten en honorarium. De kunstenaars verplichten zich de expositie zelf bij te wonen om ook direct contact te kunnen hebben met de bezoekers. Voor een lunch tijdens deze dagen wordt gezorgd.

Meer informatie is te vinden op de website van HANSEartWORKS of in de onderstaande oproepen.

 

(Bron: gemeente Doesburg)